Sanatçılar Mehmetçiğin yanında

Türkiye'nin aydınlık yüzleri, sanatçıları, "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" dedi. "Mehmetçiğin yanındayız" diyen sanatçıların başlattığı kampanya Ses Tiyatrosu'nda düzenlenen basın toplantısı ile komuoyuna açıklandı. Kampanyaya tiyatro, heykel, resim, fotoğraf, şiir gibi sanatın bir çok dalından onlarca aydın imza attı.

Abone ol

Türkiye'nin aydınları vatan savunmasında birleşti. Türkiye Sanatçılar Birliği, "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" adlı bir imza kampanyası başlattı. Sanatçılar kampanyayı kamuoyuna duyurmak için İstanbul Ses Tiyatrosu'nda basın toplantısı düzenledi. Açıklama metnini usta oyuncu Cihat Tamer okudu.

İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Birliği, Türkiye Sanatçılar Birliği, Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı, Kültür ve Sanat İşgörenleri Sendikası, Devlet Konservatuvarları Mezunları Derneği ve Opera Solistleri Derneği'nin ortak imza metnini ise Sanatçı Dilek Türker okudu.

Tarık Akan, Ferhan Şensoy, Ediz Hum, Müjdat Gezen, Zeliha Berksoy, Bennu Yıldırımlar, Mehmet Ali Kaplanlar, Muzaffer Akyol, Onu Akın ve kampanyaya imza atan sanatçıların ismi tek tek okundu. Tiyatro, heykel, resim, fotoğraf gibi sanatın bir çok dalından onlarca aydın kampanyaya imza attı.

Kampanya imza atan sanatçılar isimler arasında 1 Mayıs Marşı'nın yazarı ve bestecisi Sarper Özsan'da var.

Türkiye Sanatçılar Birliği'nin öncülük ettiği kampanyayı Türkiye'nin ilk kadın Orkestra Şefi İnci Özdil anlattı.

"Mehmetçiğin yanında olma zamanıdır" diyen Timur Selçuk, Türkiye'nin bütün aydınlarının kampanyaya destek olması gerektiğini söyledi.

Sanatçıların, "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" kampanyası dakikalarca alkışkandı.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

Açılışını Erdoğan'ın yaptığı o tesis tanınmaz hale geldi Gündem PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim: Biz hazırız Gündem Yeni Şafak: Hatay, Mardin ve Kilis'e hava savunma sistemi kurulması kararı alındı Gündem Ahmet Hakan'a saldırıda yeni gelişme Gündem