Erdoğan'ın mesajında Soma yok!

AKP iktidarı Soma'daki maden faciasını gerekçe gösterek 19 Mayıs etkinliklerini iptal etti. Liderler 19 Mayıs mesajı yayımladı.

Abone ol

Liderler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı yalındı. Mesajlarda Soma'daki maden faciası da yer verildi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın mesajında Soma yoktu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mesajında; Soma'daki faciaya atıfta bulunarak; "Tüm türkiye'nin başı sağolsun" dedi. Gül, küresel kalkınma yarışına dikkat çekti.

"Dünyadaki küresel kalkınma yarışı, yeni nesillerin nitelikli bir şekilde yetiştirilmesini, ve politikalar üretilmesini zorunlu kılmaktadır"

Başbakan Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs'ın tarihteki önemine atıf yaptı. Erdoğan mesajında "Türkiye geleceğe güvenle bakmaktadır" ifadeleri kullandı.

"Türkiye, bilhassa son yıllarda elde ettiği kazanımlarla, hükümetimizin öncülük ettiği reformlarla, gelişen demokrasisi, büyüyen ekonomisiyle geleceğe çok daha güvenle bakmaktadır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tarihimiz tanıktır ki, her karanlığı aydınlık takip eder ve karanlığın en yoğun olduğu an, aydınlığa en çok yaklaşılan andır” dedi. Kılıçdaroğlu bu halkın zulma boyun eğmeyeceğini belirtti.

"Tayyip Erdoğan-Abdullah Güllerin sıcak para diktasını yıkacağız" diyen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, herkesi 19 Mayıs'ta Ankara'ya çağırdı.

"19 Mayıs'ta Anadolu'ya dün Samsun'dan çıkmıştık, bugün Soma'dan çıkıyoruz. Dün kapaklarımızla Ankara'ya yürümüştük, bugün madenci baretleriyle yürüyoruz.

19 Mayıs dün bir iktidar yürüyüşünün ilk adımıydı, bugünde milli hükumet için yürüyüşün ilk adımı.

Bütün halkımızı 19 Mayıs'ta, gençliğin Samsun'dan başlattığı yürüyüşün son noktası olan Ankara'ya çağırıyoruz"

ulusalkanal.com.tr

Enerji Bakanı Taner Yıldız'a şok istem! Gündem Ermeni Patrikhanesi, Soma halkının acısını paylaştı Gündem Ölüm madeninde incelemeler başladı Gündem Köşk turuna devam Gündem