90 bin usta öğretici mağdur

Türkiye genelinde yaklaşık 90 bin usta öğretici bulunuyor. Halk eğitim merkezlerinde ek ders karşılığı görev alan usta öğreticiler, mağdur durumda. Halihazırda yaşadıkları sıkıntılara salgın kaynaklı sorunlar da eklendi. Onlar ise seslerini duyurmak istiyor ve yetkililerden çözüm bekliyorlar.

Abone ol

Onlar okuma-yazma ve meslek edindirme kurslarında hizmet veriyor. Kaybolmaya yüz tutmuş kültür değerlerini yaşatmanın yanı sıra, sanat, folklor, resim, tiyatro, müzik ve daha bir çok alanda birikimlerini aktarıyorlar. Onlar, usta öğreticiler.

Türkiye genelinde yaklaşık 90 bin usta öğretici bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı halk eğitim merkezlerinde ders başı ücret alan kadrosuz usta öğreticiler, zor günler yaşıyor. Mevzuat yüzünden süregelen sorunlara salgın kaynaklı sıkıntılar eklendi. Mücadele ederek seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Usta öğreticiler, merkezlerde salgın nedeniyle kurs faaliyeti yapılamadığından ücret de alamıyorlar. Usta öğreticiler, işsizlik ödeneklerinden faydalanamadıkları için mart ayından bu yana mağdur durumda. Usta öğreticiler, 'söz konusu toplum sağlığı ise' diyerek salgın seferberliğinde görev üstlendiler.

Antalya'da yaşayan Kadriye Tezer, 18 yıldır usta öğretici olarak görev yapıyor. Tezer, tüm usta öğreticiler adına yetkililere seslenerek taleplerini dile getirerek, ''Kıdem tazminatından faydalandırılmak istiyoruz.'' dedi.

Antalya'da sahte içki operasyonu Yurt Menengiç kahvesi tescillendi: Gaziantep Türkiye’de en fazla tescilli ürüne sahip il oldu Yurt Uzman çavuşlar kadro, sözleşmeli er ve erbaşlar yönetmeliğin hayata geçirilmesini istiyor Yurt İstanbul'da ulaşıma zam yapıldı: Vatandaş ne dedi? Yurt