Mahkemeden Youtube için şok eden karar

YouTube görüntü paylaşım sitesi çok kısa süre açık kaldı, bir kez daha kapatıldı. Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi'nin erişim engelini kaldıran kararına savcılık itiraz etti. Bunun üzerine Asliye Ceza Mahkemesi, tekrar erişimi engelleme kararı verdi.

Abone ol

YouTube görüntü paylaşım sitesi kısa süre açık kaldıktan sonra tekrar kapandı.

Türkiye Barolar Birliği, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararının bağlayıcılığı bulunduğunu belirterek, yasağı koyan Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Mahkeme, itirazı kabul etti ve "Tüm yayına erişim engellemesine" ilişkin kararını "İfade özgürlüğüne ağır müdahale" diyerek kaldırdı. Bu karar üzerine YouTube yasağı kalkmış oldu.

Ancak, Gölbaşı Savcılığı karara itiraz etti. Savcılık itiraza, suçlama konusu videoların siteden kaldırılmamasını gerekçe gösterdi.

İtiraz bir üst mahkeme olan Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi'ne gitti. Mahkeme, suçlama konusu videolar kaldırılana kadar siteye erişimin engellenmesine karar verdi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan güldürdü, Bozdağ şaşırttı, Arınç ise ciddiyetle sahip çıktı Gündem Feyzioğlu'ndan sert açıklamalar Gündem Erdoğan'ın Urla'daki villaları yıkılacak mı? Gündem BDP'den özerklik inşasında somut adım Gündem