Derhal istifa edin

İşçi Partisi, Cumhurbaşkanı'nı, AKP hükümetini, Ankara ve İstanbul valilerini istifaya çağırdı. Açıklamayı İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey yaptı. Özbey, halka yapılan müdahalelerde devreye sokulan jandarmalar için de, TSK’yı uyardı. "Mustafa Kemal'in askerleri halka silah doğrultamaz" diyen Özbey TSK'nın, Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi ordusu olmadığını vurguladı.

Abone ol

İşçi Partisi, Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul ve Ankara Valilerini istifaya çağırdı.

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada AKP Hükümeti'nin artık halkın can güvenliği için bir tehdit oluşturduğu belirtildi. Hükümetlerin geçici olduğu vurguladı.

Özbey, direniş şehidi Ethem Sarısülük'ün cenaze törenine yapılan saldırıyı da kınadı. Özbey, "Erdoğan-Gül-Gülen yönetiminin cenazeye bile saygısı kalmamıştır" dedi.

Özbey, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun göstericilerin silah kullandığını iddia eden açıklamalarına da dikkat çekti. Bu sözlerle polisin silah kullanmasına yol verildiğini belirten Özbey bunun kışkırtıcı bir rol oynadığını ifade etti.

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili, halka müdahalelerde devreye sokulan jandarmalar için de TSK'yı uyardı. "TSK, Tayyibistan’ın BOP Ordusu değildir" diyen Özbey "Mustafa Kemal'in askerleri halkına silah doğrultamaz. Mehmetçik, Türk Milleti'nin evladıdır" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Polis operasyonu! Gündem 28 Şubat'ta 37 tahliye Gündem Polis korunuyor mu? Gündem Yalanı ortaya tez çıktı Gündem