Esad Rus konuğunu kapıda karşıladı

Suriye diplomasisi yoğunlaştı. İran ve Irak’ın ardından Rusya da Suriye’ye heyet gönderdi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Şam’a gitti. Şoygu, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştü. İki tarafın ele alınan konularda görüş birliği kaydettiği belirtildi

Abone ol

Önce İran ve Iraklı heyet sonra Rusya Savunma Bakanı. Suriye’de son günlerde yoğun bir askeri diplomasi süreci yaşanıyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye'nin başkenti Şam’a gitti. Yanında iş ziyaretinde ona eşlik eden heyet vardı.

Şoygu başkanlığındaki Rus heyetini Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad kapıda karşıladı. İkili kameralara samimi pozlar verdi. Karşılamanın ardından toplantı odasına geçildi. Görüşmede geçen gün İran ve Iraklı mevkidaşlarıyla bir araya gelen Suriye Savunma Bakanı Ali Abdullah Eyüp de vardı.

Zirvede Suriye’de terörle mücadelede son gelişmeler ele alındı. Başta askeri ve siyasi olmak üzere Suriye-Rusya ortak çalışmaları da masaya yatırıldı.

Esad, iki taraf arasında tüm alanlarda üst düzeyli koordinasyonun önemine değindi. Bu koordinasyonun Suriye’nin teröre karşı mücadelesinde olumlu katkılarda bulunduğunu belirtti.

Şoygu, Rusya’nın Suriye ordusu ile birlikte hareket etme kararlılığını ifade etti. Destek ve yardımların süreceğinin altını çizdi.

Görüşmede ayrıca İdlib ve Fırat’ın doğusundaki son durum ele alındı. İki bölgede de güven ve huzuru yeniden sağlamak için uygun çözümler için ortak çalışmaların sürdürülmesi önemi vurgulandı.

Temaslara ilişkin açıklama Rusya Savunma Bakanlığı tarafından da yapıldı. Görüşmede bölgesel güvenlik, mülteci kamplarının durumu, iki ülke arasındaki askeri anlaşmalar ve terörle mücadele konusunun ele alındığı belirtildi.

Geçen gün başkent Şam’da İran-Irak-Suriye zirvesi düzenlemişti. Zirve sonrası Suriye Savunma Bakanı Ali Eyüp, Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi ve İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakiri ortak açıklama yapmıştı. Ali Eyüp açıklamasında, PKK’ya gözdağı vermiş, işgal altındaki toprakları savaşarak alacaklarını vurgulamıştı.

Almanya'dan İngiltere'nin Brexit talebine ilişkin açıklama Dünya ABD yanlısı başkan ABD turunda Dünya 'Bosna Kasabı' Karadzic'e müebbet Dünya Kazakistan'da Tokayev göreve başladı Dünya