BMC'nin yarısını Katar'a sattı!

Orduya Kirpi araçlarını üreten BMC'yi satın alan ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen iş adamı Ethem Sancak, şirketin yarısını Katar Silahlı Kuvvetlerine sattı. Sermaye artırımına gidilecek olan BMC'nin yüzde 50 hissesi Katar'ın olacak.

Abone ol

Orduya Kirpi araçlarını üreten BMC'yi alan işadamı Ethem Sancak, Katar silahlı Kuvvetleri ile ortak oldu. AKP'ye yakınlığıyla bilinen iş adamı BMC'nin yarı hissesini Katar'a sattı.

Zırhlı araç ve kamyon üreticisi BMC'yi satın alan Es Mali Yatırım ve Danışmanlık'ın sermayesi yüzde 191 artırılarak 300 milyon liraya çıkarılacak. Katar Silahlı Kuvvetleri de 150 milyon lira ile şirkete ortak olacak.

TMSF, Çukurova Holding'in borçları nedeniyle geçen yıl el koyduğu BMC'nin 751 milyon liraya Es Mali Yatırım'a satışını onaylamıştı.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre sermaye artırımdan sonra Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi'nin şirketteki payı yüzde 50 olacak.

ulusalkanal.com.tr

İsrail'den çarpıcı rapor! Gündem El Nusra Cephesi terör örgütü listesine alındı Gündem İstanbul yağmura teslim! Gündem Fatih Altaylı'ya şok protesto! Gündem