Avcı: ÖYM'lerdeki anlayış devam ediyor

Yargıtay Başsavcılığı, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da ceza aldığı Devrimci Karargah davasının onanmasını istedi. Kararı Ulusal Kanal'a değerlendiren Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "talep Özel Yetkili Mahkemeler'deki anlayışın burada devam ettiğini göstermektedir" dedi.

Abone ol

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Devrimci Karargah Örgütü davasında verilen cezaların onanmasını istedi.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da "aşırı solcu örgüte yardım ve yataklık" suçlamasından aldığı cezanın onanmasını isteyen tebliğnameyi Yargıtay Başsavcısı Vedat Örer hazırladı.

Başsavcı Örer, 11 sanığa örgüte yardım etmekten verilen cezaların bozulmasını istedi. Basşavcı bu sanıkların da örgüt üyeleğinden yargılanıp daha fazla ceza verilmesi gerektiğini belirtti.

Silahlı örgüte üyelikten yargılanan sanıkların bizim silahımız yok savunmasına da yanıt veren Başsavcı Örer, "silahlı örgüte üye olmak için silahınız olmasına gerek yok" dedi.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, kararı Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Avcı, "bu talep Özel Yetkili Mahkemeler'deki anlayışın burada da devam ettiğini göstermektedir" dedi. Benzer davalarda onama kararlarının çıktığını hatırlatan Avcı, "Bu dava için de hukuksuzluk durumu devam ettirilmek isteniyor" dedi.

Temyiz incelemesini İstanbul "Askeri Casusluk" ve Balyoz kararlarını onayan Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi yapacak.

ulusalkanal.com.tr

''Artık vakti geldi, gereğini yapın'' Gündem 50 eski vekil istifasını istedi Gündem Tayyip korkudan Meclis‘i kapattı Gündem Feyzioğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: “Hayal kırılığı“ Gündem