İsrailli Bakan Yardımcısı: Kürdistan acilen kurulmalı

İsrail Kalkınma Bakan Yardımcısı Ayoob Kara, “Kürdistan acilen kurulmalı” dedi. Kara, “Kürdistan kurulduğu gün Ortadoğu’da sorunlar çözülecek” iddiasında bulundu. Ocak ayında da İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked benzer bir açıklama yapmış, sözde 'Kürdistan’ın Türkiye ile İran arasına kurulması gerektiğini savunmuştu.

Abone ol

İsrail bir kez daha 'Kürdistan’ın kurulması için çağrı yaptı.

Açıklama bu kez, İsrail Kalkınma Bakan Yardımcısı Ayoob Kara'dan geldi. Kara, "Kürdistan acilen kurulmalı" dedi.

Rudaw’a konuşan İsrailli Bakan Yardımcısı, dünya Kürtlerinin acı çektiğini iddia etti. “Ortadoğu’da bir Kürdistan olmalı. Kürdistan kurulduğu gün Ortadoğu’da sorunlar çözülecek” ifadesini kullandı.

İsrail Hükümeti’nin “Kürt Dosyası Araştırma Komisyonu” kurduğunu hatırlatan Kara, oluşturulan komisyonda Kürtlerin devlet kurabilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı.

İsrailli Bakan Yardımcısı Kara, Suriye ordusunun terör örgütü PYD’ye yaptığı operasyonlara da tepki gösterdi. “Saldırıları İsrail hükümeti adına kınıyorum” ifadesini kullandı.

İSRAİL ADALET BAKANI DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Ocak ayında da İsrail Adalet Bakanı Ayalet Şaked, “İran ile Türkiye arasına Kürdistan kurulmalı” açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan, Suriye Haseke’de, Suriye Ordusunun PYD’nin ana karargahını ele geçirmesinin ardından gerginlik sürüyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, terör örgütü YPG, Suriye Ordusunun kontrol ettiği ve çok sayıda sivilin bulunduğu bölgeye patlayıcı yüklenen motosikletlerle saldırı hedefledi. Ancak motosikletler yola çıkmadan hemen önce infilak etti ve 7 YPG’li terörist öldü.

ulusalkanal.com.tr

Moğolistan'daki festival 23 Nisan kutlamaları ile başladı Dünya Moğolistan'daki festival 23 Nisan kutlamaları ile başladı Dünya Suriye yönetimi ile PYD arasında ateşkes sağlandığı belirtildi Dünya Hazar Denizi'nde Rus gemisi yandı Dünya