'İslam Ulemaları Açısından Tekfirci ve Radikal Akımlar Kongresi' tamamlandı

İran'da düzenlenen "İslam Ulemaları Açısından Tekfirci ve Radikal Akımlar Kongresi" sona erdi. 80 islam ülkesinden din adamları ve düşünürlerin katıldığı konferansa, Türkiye'den de, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve CHP ile Saadet Partiisi'nden temsilciler katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ise davet edilmesine rağmen toplantıya katılmadı.

Abone ol

İran'ın kutsal kenti Kum'da 80 islam ülkesinden din adamlarının katılımıyla gerçekleşen "İslam Ulemaları Açısından Tekfirci ve Radikal Akımlar Kongresi" sona erdi. Konrenin ardından 40 maddelik bildiri yayınlandı.

Kongrenin kapanış bildirisinde mevcut şartların dikkate alınarak tekfirci akımlara karşı İslam alimleri ve düşünürlerin ciddi olarak harekete geçmeleri, kararlaştırıldı.

Ulusal Kanal'a Konuşan Suriye Vakıflar Bakanlığı Fetfa Müdürü Alaaddin Zateri, tekfirci grupların Emperyalizm eliyle kurulduğuna dikkat çekti.

İslam coğrafyasının önde gelen isimlerinden Filistinli Din adamı Zuheyr El Cuayp ise Emperyalizm ve Siyonizm'in tekfirci gruplara destek çıkarak Filistin'in gücünü kırmak istediklerine vurgu yaptı.

Toplantıya katılıan CHP Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu da emperyalizmin Suriye'den sonra İran ve Türkiye'yi bölmek istediğine dikkat çekti.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ise bölgeye barışın bölge ülkeleri tarafından getirileceğine dikkat çekti.

İslam coğrafyasından geniş katılımla gerçekleştirilen toplantıya, davet edilmesine rağmen Türkiye Diyanet işleri Başkanlığından katılımın olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

Putin Türkiye’ye geliyor Dünya Taraftar çatıştı! Ölü ve yaralılar var! Dünya Almanya’da, bomba imha sırasında 20 bin kişi tahliye edilecek Dünya Dünyayı bekleyen büyük tehlike! Dünya