Çemdin Kalesi kaderine terk edildi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki tarihi Çemdin Kalesi kaderine terk edildi. 2 bin yıllık geçmişe sahip Kale, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bölge halkı ilgi gösterilmeyen kalenin harabeye dönmesine tepkili

Abone ol

Gördüğünüz bu kale binlerce yıla meydan okudu. Ama şimdi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki tarihi Çemdin Kalesi, Romalılardan Bizanslılara kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Şimdilerde bakımsızlıktan harabeye döndü.

Görünen yüzü enkaz ama tarihi kalenin görünmeyen yüzü de var. 3 katlı olduğu tahmin edilen kale ilgili araştırmalar yapılsa, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden Göbekli Tepe den daha eski bir tarihi olduğu ortaya çıkacak.

Sert kalker taşından yapılan Kale her şeye rağmen binlerce yıldır ayakta. Tarihi kalenin kaderine terk edilmesine yöre halkı tepkili.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da yeni metro hattı sahil şeridinde Ortaköy'den Sarıyer'e kadar olacak Gündem AKP, bağımsız Kürdistan'ı tanımaya hazır Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'da terörle mücadele ve vize muafiyeti açıklaması Gündem Ormanlık alanlar, kadınların eliyle yeniden yeşeriyor Gündem