'ABD Başkanı Trump görevden alınabilir'

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'la ilgili tartışmalar sürüyor. Seçimleri kazandıktan sonra ülke genelinde düzenlenen gösterilerle protesto edilen Trump ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Eski bir ABD Ulusal Güvenlik Dairesi çalışanı, Trump'ın yönetiminin Rusya ile bağlantıları nedeniyle görevden azledilebileceğini öne sürdü.

Abone ol

ABD, yeni başkan Donald Trump'ın başkanlığını tartışmaya devam ediyor.

Ülke genelinde eleştirilerin odağı haline gelen Trump ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddianın sahibi eski bir ABD Ulusal Güvenlik Dairesi çalışanı oldu.

Yerel bir radyoya konuşan güvenlik uzmanı John Schindler (Con Şindlır) "Sadece çevresindeki insanlar değil, Başkan'ın kendisi de gelecekte soruşturmayla karşılaşırsa, bu ezber bozan bir durum olabilir. Bu nedenle istese de istemese de görevden alınabilir" ifadelerini kullandı.

Güvenlik uzmanı "ABD Başkanı, kampanya ekibinin başkanlık seçimlerine müdahale etmek için Rusya ile tezgah kurduğu yönündeki iddialar nedeniyle soruşturma geçirirse bu, Trump'ın başkanlığının sonunu getirebilir" dedi.

FBI Direktörü James Comey (Ceyms Komiy) , Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği yönündeki iddialar ve Trump'ın kampanya ekibinden bazı kişilerin Moskova ile bağlantılarına yönelik soruşturma başlatıldığını doğrulamıştı. Trump'ın eski seçim kampanyası sorumlusu Paul Manafort (Pol Menafort), Vladimir Putin'in çıkarları için çalışmakla suçlanıyor ve FBI tarafından yürütülen soruşturmanın merkezinde bulunuyor.

Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn (Mayk Flin), Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kilyask ile henüz resmi bir görevi bulunmazken, Moskova'ya uygulanan yaptırımlara ilişkin görüştüğü yönündeki iddialar gölgesinde görevinden ayrılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Rize'de kamulaştırma bedeline tepki Gündem Veysi Kaynak: İran'dan 3 milyon mülteci Türkiye'ye gelebilir Gündem Şu an saat kaç? Avrupa’da saatlerin 1 saat ileri alındı, Türkiye'de aynı kaldı Gündem İstanbul'da her ay 1 milyon kişinin GBT sorgulaması yapıldı Gündem