Memur işçileştiriliyor

Kamuda memur, işçi ayrımı bitiyor. Buna göre, personel rejimi tek çatıda toplanacak. Memurlar işten atılabilecek; İşçi memur arasındaki ücret farkı kalkacak; 4a, 4b, 4c ayrımı bitecek. Kamu çalışanlarına verilecek nota göre maaşlar değişecek. Memur da, asker de, hakim de işçileştirilecek. Ücretli öğretmenlik ise ortadan kalkacak.

Abone ol

Kamuda çalışan memur, değişen personel rejimi ile işçileştirilecek. Çalışma, Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve bazı kurum temsilcileri tarafından oluşturulan bir komisyonda masaya yatırıldı. Uygulama ile memur, iş garantisi gibi imtiyazlarını ve Emekli Sandığı gibi özlük haklarını kaybedecek.

Komisyonun çalışması Meclis'ten geçerse memurun özlük haklarını düzenleyen 657 sayılı yasa kalkacak. Ve memur SGK çatısı altına girecek. Böylece TSK Personel Kanunu, Hakim Savcılar Kanunu, YÖK Personel Kanunu, KİT Personel Kanunu tek çatı altında, SGK'ya bağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bir konuşmasında söylediği, işçi memur ayrımı bitirilecek sözü böylece gerçekleştirilmiş olacak. Kamu kuruluşunda istihdam edilen; 4a, 4b, 4c kodları ise bitecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında yapılan 50’ye yakın ödeme çeşidinin sayıları düşürülecek. Bu ödeme kalemleri temel ücret, hizmet farkı, performans, ek ödenek, vekâlet ücreti ve ders ücreti olacak. Böylece ücretli öğretmenlik kavramı da tarihe karışacak.

İş tanımları yeniden düzenlenecek. Kamu personeli, nota göre ceza ya da ödül alacak. Ceza işten çıkarmaya, ödül ise terfi ve yüksek maaşa kadar varacak. Kamuda çalışan herkese kamu çalışanı denecek. Aslında, tasarı ile özlük haklarını ve iş garantisini yitiren ve SGK'ya bağlanan memur işçileştirilecek.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'ye eylül ayında giren, kimliği belirsiz para Ekonomi Ankara, asgari ücret sorunun çözümü için formülü buldu Ekonomi Dolarda sert hareket Ekonomi Türkiye’nin cari açık sorunu BİTMEMİŞTİR Ekonomi