Yerli uçak bombası SARB-83 seri üretime hazır

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü öz kaynaklarıyla geliştirilen ardışık delicili uçak bombası SARB-83, seri üretime hazır hale getirildi.

Abone ol

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü öz kaynaklarıyla geliştirdi. Ardışık delicili uçak bombası SARB-83, seri üretime hazır hale getirildi. Güvenlik güçlerine operasyonel kabiliyetler sunacak.

Envanterdeki nüfuz edici bombanın geliştirilme sürecinde elde edilen tecrübe, benzer mühimmatların gelişiminin yolunu açtı. MK-83 uçak bombalarında kullanılabilen tüm güdüm kitleri SARB-83'te de kullanılabilecek.

SARB-83'ün alt sistem ve çevresel testleri sonuçlandırıldı. Projenin nihai testleri kapsamında son olarak kalifikasyon ve delici etkinliğini görme testleri de tamamlandı.

Testler, Hedef Balistiği Raylı Sistem Dinamik Test Altyapısı'nda yapıldı. HABRAS sayesinde Türkiye, Avrupa'daki örneklerinden daha gelişmiş, daha teknolojik ve daha fazla yeteneğe sahip bir test altyapısına kavuştu. Böylece yurt dışında katlanılan büyük maliyetlerin önüne geçiliyor. Stratejik mühimmatların bilgileri de ülkede kalıyor.

TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş, SARB-83 için son kez uçaktan tamamen canlı bir atış yapılmasını planladıklarını söyledi.

Savaş uçağına 4 adet yüklenebilme potansiyeliyle SARB-83, uçağın tek uçuşta daha fazla hedefe atak yapabilmesine olanak sağlıyor.

ulusal.com.tr

Sosyal medya düzenlemesi için çalışmalar başlıyor Gündem Meclis Başkanlığı seçimi yarın Gündem Ankara'dan Brüksel'e net mesaj: "AB Türkiye aleyhine karar alırsa bunun karşılığını vereceğiz" Gündem Bakan Hulusi Akar: "Özür beklediğimizi Fransız dostlarımız bilmeli" Gündem