Kovid-19, meslek hastalığı sayılmadı

Sağlık Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın yayınladığı bir genelge ile Kovid-19, sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılmadı. Böylelikle bir sağlık çalışanının, hastalanması veya ölümünde hak talep etmesinin önü kesildi. Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası, genelgenin iptalini istedi. Sendika Başkanı Dr. Gürsel Özer, genelgenin kanuna da aykırı olduğunu vurguladı.

Abone ol

Salgın ile ön cephede mücadele eden kahramanlar, Kovid-19’un meslek hastalığı sayılmasını talep ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 Nisan’da Türkiye'de 7 bin 428 sağlık çalışanının koronavirüs olduğunu açıklamıştı. Risk altında olan sağlık çalışanlarına ilişkin 7 Mayıs’ta bir genelge yayınlandı. Sağlık Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün genelgesi tartışmalara neden oldu.

Genelge ile sağlık çalışanlarının hastalanması veya ölümünde herhangi bir hak talep edilmesinin önü kesildi. Birçok ülkede ise Kovid-19, meslek hastalığı olarak kabul ediliyor.

Aile Hekimleri Çalışanları Sendikası, genelgenin iptali için hukuki çalışmaları başlattı. Sendika Başkanı Dr. Gürsel Özer, sağlık çalışanlarının taleplerini Ulusal Kanal’a anlattı.

ulusal.com.tr

Virüslere karşı etkili cihaz: Efe Sağlık Koca: Tedbirler sayesinde hastalığı 3 ay öteledik Sağlık Salgında servis ücretleri iade edilebilir Sağlık MEB: Uzaktan eğitim 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek Sağlık