Bogdanov, Katar ve Filistinli yetkililerle görüştü

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Ortadoğu'da çeşitli temaslarda bulunuyor. Rus Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesine göre Bogdanov, İran'ı ziyaret ettikten sonra Filistin ve Katar'lı yetkililerle görüştü.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Ortadoğu'da çeşitli temaslarda bulunuyor. 16 Ağustos'ta İran'ı ziyareti eden Bogdanov, Katar'a geçti.

Bogdanov, Katar Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sultan Bin Sad el-Marihi ile Savunmadan Sorumlu Bakan Halid bin Muhammed el Atiyye'nin yanı sıra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas lideri Halid Meşal'le görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmelerle ilgili yapılan açıklamada Bogdanov'un, Katar'lı Bakanlarla Suriye krizinin en kısa sürede çözülmesi, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Bogdanov daha sonra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir araya geldi. Abbas'a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel mesajını iletti. Görüşmede Filistin-İsrail sorununun çözümü ve Filistin’in ulusal bütünlüğünün yeniden sağlanması yönündeki çalışmaların ele alındığı açıklandı.

ulusalkanal.com.tr

Bolivya'da ABD emperyalizmine karşı akademi açılacak Dünya Celtic taraftarları İsrail takımını Filistin bayrağı ile protesto etti Dünya Çin-Suriye ile askeri işbirliği yapacak Dünya İsrail, Avrasya ittifakından rahatsız Dünya