Kim kimi kandırıyor?

Emniyet ve Jandarma istihbaratının açılım raporu ortaya çıktı, PKK'nın açılım sürecinde nasıl büyüdüğü raporda gözler önüne serildi. Rapora göre; Sürecin başından bu yana, örgüte 2 bin civarında yeni üye katıldı. Sınırdışına ise sadece bin PKK'lı çıktı. Sınırdışına çıkan PKK'lılar ise aldıkları eğitimin ardından geri döndü, pişmanlık yasasından faydalandı.

Abone ol

Açılım sürecinde PKK'ya 2 bin yeni katılım oldu, PKK'lılar sınırdışına çıkmadı!

Bu tespit Emniyet ve Jandarma İstihbaratı'nın hazırladığı "Çözüm süreci/PKK" adlı raporda yer aldı.

İstihbarat birimlerinin hazırladığı rapor basına yansıdı. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, süreçle birlikte örgüte 2 bin civarında yeni katılım oldu. PKK'nın sınırdışına çekilmesi ise söz konusu değil.

Örgüte yeni katılanlar Irak'ın kuzeyinde eğitim aldı. Ardından Türkiye'ye giriş yaparak, pişmanlık yasasından faydalandı.

Raporda, geri çekilmenin başlamasıyla önce iç bölgelerden sınıra doğru hareketlilik oluştuğu belirtildi. PKK'lılar bu sırada ağır silahları üs olarak bulundukları bölgelerde muhafaza etti, hafif silahları ise yanlarında götürdü.

Çekilme Ekim-Kasım aylarında önce yavaşladı, ardından durdu. Sınır bölgedeki gruplar ise yerlerini korudu.

İsihbarat birimleri, 14 ila 16 kişilik 65 grubun sınırdışına çıktığını tespit etti. Yani sınırdışına çıkan PKK'lı sayısı 1000'de kaldı.

Bu sırada, sınırın sıfır noktalarındaki sığınaklar aktif hale getirildi; gıda, ilaç, yaşamsal malzeme depoladı.

Örgütün mevcut durumunu koruduğu belirtilen raporda, havaların ısınmasıyla birlikte sıfır noktasında kış üstlenmesinde olan örgüt mensuplarının Türkiye'ye döndüğü vurgulandı.

Raporda, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Bingöl, Van ve Muş’ta örgütün silahlı unsurlarının varlığını aynen koruduğu, çekilmenin iç bölgeler, Karadeniz ve Doğu Anadolu’daki bazı illerle sınırlı kaldığı da kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

TIR soruşturmasında bir tutuklama daha Gündem Bu kentte kırmızı alarm verildi! Gündem Fethullahçı örgütlenmeye operasyonu başlatan hakim konuştu Gündem Bir ilk: Türbanlı rektör Gündem