Akdeniz'de kaçak operasyonu

Göçmenlerin Ortadoğu'dan Avrupa'ya başlattıkları büyük göçte kriz büyüyor. Göçmenlerin mezarı olan Akdeniz'de kullanılan rotalar üzerinde 10 farklı operasyon düzenlendi. 3 bine yakın göçmen Akdeniz'de durduruldu.

Abone ol

Ortadoğu'dan Avrupa'ya kaçmaya çalışanların Akdeniz yolculukları yarım kaldı. AB ve İtalyan Donanması göçmenlerin kullandığı rotalar üzerinde operasyon düzenledi. Akdeniz üzerinden Türkiye ve İtalya'ya geçmeye çalışan 3 bine yakın göçmen durduruldu.

Operasyon sırasında bir teknede 51 göçmen ölü bulundu. Göçmenlerin teknenin motorundan çıkan zehirli duman nedeniyle hayatını kaybettiği belirtiliyor.

İzmir'de de operasyon vardı. Akdeniz'i aşarak Türkiye'ye, buradan da Yunanistan'ın Rodos adasına gitmeye çalışan çok sayıda göçmen yakalandı.

2015'in başından bu yana Akdeniz'de 2 bin 300’den fazla göçmen hayatını kaybetti.

Avusturya’nın Parndorf kasabasında otoyol kenarına park edilmiş bir kamyonun kasasında 50 göçmen ölü bulundu. İlk incelemelere göre mültecilerin havasızlıktan boğulduğu tahmin ediliyor.

Olağanüstü hal ilan ederek Yunanistan sınırlarını kapatan Makedonya, tüm sınır hatlarına tel örgüler çekmeye başladı. Yunan sınırında bekleyen göçmenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Yunan sınırı kapanmadan Makedonya'nın Gevgeliya kentine ulaşmayı başaran göçmenlerin de tren yolculukları sürüyor. Tren garındaki yoğunluk azalırken, trenden Tabanovste kentine inecek göçmenler, bu kentten sonra sınırı yeniden yürüyerek geçecekler. En büyük hayalleri Almanya'ya ulaşmak.

ulusalkanal.com.tr

Barzani görevine devam edecek mi? Dünya Rusya'nın uzay ittifakı Dünya NASA'dan ürküten uyarı Dünya 50 kişi bu kamyonda ölü bulundu Dünya