AKP'den Öcalan'a yeni komisyon

Abdullah Öcalan'ın isteği üzerine Türkiye Bütük Millet Meclisi'nde kurulan "çözüm süreci komisyonu" raporu açıklandı. Rapora göre, AKP iktidarı döneminde bin 41 olan karakol sayısı 850'ye düşürüldü. Komisyon Başkanı Naci Bostancı açıklamasında Öcalan'la görüşecek yeni bir açılım komisyonun da işaretini verdi.

Abone ol

Öcalan İmralı'dan istedi AKP Meclis'te "çözüm süreci komisyonu" kurdu. İşte bu komisyon 4 aylık çalışmalarını tamamladı ve 450 sayfalık raporunu açıkladı. Komisyon Başkanı AKP milletvekili Naci Bostancı; “Raporda en temel vurguladığımız husus bu Çözüm Sürecini ilerletmek” dedi.

Bostancı'nın Meclis Başkanlığı'na sunduğu raporda karakol sayılarına ilişkin ayrıntılar yer aldı. Buna göre son on yılda bin 41 olan karakol sayısı 850'ye düşürüldü. Faal olan karakol sayısı ise 771 olarak açıklandı.

Komisyon Başkanı Bostancı Abdullah Öcalan ile temas kuracak yeni bir heyetin de işaretini verdi. Bostancı, Cezaevi koşullarının önemli bir başlık olduğunu söyledi ve bu konuda çalışma yapacak, cezaevleri şartlarını tespit edecek 3 kişilik bir alt komisyonun oluşturulduğunu belirtti. Böylece Öcalan'la görüşecek ve içerisinde AKP'lilerin de olduğu yeni bir açılım heyeti kuruldu. Öcalan'ın sağlık durumu cezaevi koşullarının incelenmesi talebini uzun süredir PKK gündeme getiriyordu.

ulusalkanal.com.tr

Güçbirliğinde hangi aşamaya gelindi Gündem İstanbullu dikkat! 14 saat su yok! Gündem Direnişin sesi büyürse başarı kaçınılmazdır! Gündem Zeynep Küçük "Ergenekon"un bir numarasını açıkladı Gündem