NATO'dan Libya, Türkiye ve Fransa açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un "NATO" açıklamasını ve Fransa'nın Türkiye ile Doğu Akdeniz'de yaşadığı görüş ayrılığını değerlendirdi. Öte yandan Stoltenberg'in hedefi Rusya oldu. Rusya'nın Doğu Akdeniz'deki tutumunun NATO nezdinde rahatsızlık yarattığını söyledi.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" dedi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg "fikir ayrılıkları olağan" yorumunda bulundu. Hedef tahtasına ise Rusya kondu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Brüksel Forumu" adlı programda konuştu.

Türkiye ve Fransa arasında gerginlik yüksek. Stoltenberg Türk donanması ve Fransız donanması ile ilgili iddialara " iki NATO üyesini ilgilendiriyor" dedi.

Macron'un NATO yorumu ile ilgili ise ,ittifak üyeleri arasında görüş ayrılıkları olmasının olağan bir durum olduğunu söyledi.

Ancak NATO Rusya'nın Doğu Akdeniz'deki hamleleri konusunda rahatsız.

Stoltenberg, "Durumun çok yakından takip edilmesi ve istihbarat paylaşımı yapılması gerektiği görüşünü paylaşıyoruz." ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri, Libya'da "siyasi çözüm" bulunması gerektiğinin altını çizdi.

ulusal.com.tr

Somali'de Türk askeri eğitim üssüne intihar eylemi girişimi Dünya Suudi Arabistan'dan hac kararı: Bu sene hac yapılacak mı? Dünya ABD'den göçmenlere yaptırım Dünya AB Komisyonu Başkanı Leyen: "Çin müzakere ortağı ve ekonomik rakip" Dünya