1980'lerin sonu, Nadir Nadi'nin evi! İşte Cumhuriyet gazetesi bu evi sattı

Cumhuriyet Vakfı ve sahip olduğu gazeteyi yayınlayan şirket, gazetenin borçları nedeniyle üç taşınmazını sattı. Satılan taşımazdan birinin Nadir Nadi’nin vakfa bağışladığı Harbiye’deki dairesi olduğu öğrenildi.

Abone ol

Aydınlık'ın haberine göre, Cumhuriyet gazetesi içine düştüğü borç krizi nedeniyle satılmaması gereken taşınmazları satmaya başladı. Cumhuriyet gazetesini yayınlayan şirketin kağıt, baskı ve dağıtım masrafları nedeniyle, Aydın Doğan’ın sahibi olduğu şirketlere milyonlarca lira borcu birikti. Gazetenin imtiyaz sahibi ve yayıncı şirketinde ayrıcalıklı ortağı olan Cumhuriyet Vakfı, borcun kapatılması için vakfa ve yayıncı şirkete ait taşınmazların satışına karar verdi. Bu kapsamda vakıf amacı için bağışlanan ve satılmaması gereken mallar satışa çıkartıldı. Ancak satışların borcu kapatmaya yeterli olmadığı öğrenildi.

ANKARA’DA 5 KATLI BİNA

Borçların kapatılması gerekçesiyle, Ankara Çankaya’da eski Anayasa Mahkemesi’nin karşısındaki sokakta merkezi bir konumda bulunan beş katlı bina satıldı. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu da bu binada bulunuyordu. Gazete’nin kurucusu Yunus Nadi’nin oğlu Nadir Nadi’nin eşi Berrin Nadi tarafından vakfa bağışlanan Harbiye’deki daire de satıldı. Cumhuriyet Caddesi Dörtler Apartmanı’nda 3’üncü katta bulunan dairede Nadir Nadi ve eşi Berrin Nadi uzun yıllar yaşamıştı.

Gazetenin eski İzmir Bürosu’nun bulunduğu apartman dairesi de satılan taşınmazlar arasında. Dairenin satışı büronun kapatılmasında etkili oldu. 47 yıl boyunca kesintisiz çalışan İzmir Bürosu, geçen yılın son günlerinde kapatılmış, çalışanların işine son verilmişti. Büronun mali sıkıntılar nedeniyle kapatıldığı duyurulmuştu.

ÇALIŞANLAR ENDİŞELİ

Gazete çalışanları, önemli gayrimenkullerini kaybeden gazetenin geleceği konusunda kaygı duyduklarını çeşitli zeminlerde ifade ediyorlar. CUMOK (Cumhuriyet Okurları) da gazetenin büyük zorluk içine girmesinde en büyük sorumluluğunun gazete yönetimine ait olduğu görüşünü paylaşıyor.

ulusalkanal.com.tr

Cizre'deki operasyonda 1 üsteğmen şehit düştü Gündem PKK kaldırımların altına bile patlayıcı tuzaklamış Gündem Şehit polis memuru Bayram Özdere toprağa verildi Gündem Kemal Anadol'dan CHP'ye tepki Gündem