PKK'lılar YDG-H'lileri bırakıp kaçtı

Asker ve polisin terör örgütüne karşı ortak yürüttüğü operasyonda önemli bir gelişme yaşandı. Terör örgütü PKK'ya büyük bir darbe vurularak Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Zap Mahallesi'nde kontrol sağlandı. Örgütün sınır hattında dağ kadrosu ile doğrudan irtibat kurduğu 3 kritik merkezden biri güvenlik kuvvetleri tarafından dağıtılmış oldu. Operasyonun ardından güvenlik güçleri bir binaya Türk bayrağı çekerek İstiklal Marşı'nı okudu.

Abone ol

Asker, jandarma ve polis, PKK'nın dağ kadrosuyla irtibat kurduğu Silop'deki Zap mahallesinde kontrolü sağladı. PKK'nın üst düzey yöneticleri bölgeden kaçtı, gevenlik güçleri bir binaya Türk bayrağı asıp İstikla Marşı okudu.

PKK'nın Güneydoğu’daki kritik mahallelerden temizlenmesine yönelik başlatılan operasyonda önemli bir gelişme yaşandı.

Güvelik güçleri, örgütün doğrudan dağ kadrosundan destek aldığı Zap mahallesine dün saat 16.20'de girdi.

21 gündür devam eden operasyonda en kritik bölge olarak adlandıran Zap mahallesine giren güvenlik güçleri tuzakları bir bir imha ederken, PKK'ya ağır darbe indirdi.

Operasyonun başlamasıyla Kandil'den gelen PKK'lıların Zap mahallesindeki YDG-H'li grupları terk edip kaçtıkları ortaya çıktı.

Güvenlik güçleri girdikleri mahallede bir binaya Türk Bayrağı astı, ardından İstiklal Marşı okudu.

Kaynaklar, “Zap mahallesinin alınmasıyla birlikte sınır hattında örgütün dağ kadrosu ile doğrudan irtibat kurdukları 3 kritik merkezden birinin örgütün elinden çıkmış olduğu” değerlendirmesinde bulundu.

PKK'nın Şırnak, Diyarbakır ve Mardin'deki çatışma ortamına karşı 14 Aralık'ta büyük operasyon başlamıştı. Meskun mahallerdeki operasyonlar, daha önce ağırlıklı olarak polis özel harekat timleri tarafından yürütülüyordu. Daha sonra polisin yanı sıra Jandarma özel harekat timleri ve kara – deniz komandoları da operasyonlarda yer aldı.

TSK daha önce, Hakkari’nin Oramar dağları bölgesinde PKK’nın küçük Kandil’i olarak adlandırılan bölgede operasyonlar yapmış ve bu bölgeyi teröristlerden temizlemişti.

ulusalkanal.com.tr

Operasyon bölgelerindeki sağlık personeline bir maaş ikramiye verilecek Gündem MHP: HDP'ye dokunulmalı Gündem Doğu Perinçek: Söke’de 1969 Ekiminde toplu gazete satışı Gündem Şişme botlara kalite kontrol zorunluluğu Gündem