Federal Hükümet: Türkiye terör organizasyonların merkezi

Almanya'da Türkiye karşıtı propaganda yükseliyor. Hem Alman medyası hem de siyasetçiler Türkiye'yi hedef alan açıklamaların dozunu yükseltiyor. Almanya Federal Hükümeti Türkiye'yi bu kez "İslami radikal grupların merkezi eylem platformu" olmakla suçladı. Terör eylemlerinin AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da desteklendiği öne sürüldü.

Abone ol

Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi kriz yeni bir boyut aldı. Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlardan endişe duyan Almanya, Türkiye'yi bu kez "İslami radikal grupların merkezi eylem platformu" olmakla suçladı.

Sol Parti'nin verdiği bir soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ole Schröder, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin de terörist eylemlere destek verdiğini öne sürdü.

Açıklamada, Ortadoğu'daki terör organizasyonlarla Türk hükümeti arasında yakın bir ilişki ve işbirliği olduğu savunuldu.

Alman medyası da açıklamaya geniş yer ayırdı. Medyada, "Açıklama, "Federal Hükümet bu açıklamasıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile terör örgütleri arasında ilk kez bir doğrudan bağıntıya işaret ediyor" yorumları yapıldı. Bu açıklamanın yeni bir sürece işaret ettiği vurgulandı.

Alman 1. Televizyonu ARD de İçişleri Bakanlığı açıklamasına dayarak Türkiye'yi hedef alan ifadeler kullandı. Haberde, "Türkiye özellikle 2011 yılından bu yana, adım adım islami ögelerle bezeli iç ve dış politikasıyla dikkati çekmeye başladı. Bu gelişme ise, Türkiye'nin, Yakın ve Ortadoğu'daki islamist terörist organizasyonların merkezi eylem platformuna dönüştüğünü kanıtlıyor" ifadelerine yer verildi.

Ancak bu görüş, federal hükümette de farklı seslerin yükselmesine neden oldu. Sosyal Demokrat Parti dış politika sözcüsü Rolf Mützenich, açıklamayı sert bir dille kınadı ve "Açıklamanın, Dışişleri Bakanlığı'nın görüşü alınmadan yapılmış olması, talihsizliktir." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Soros'un belgeleri sızdırıldı Gündem Diyarbakır'da toplantı ve gösteri yürüyüşü yasağı Gündem Şanlıurfa merkezli 6 ilde FETÖ/PDY operasyonunda 41 iş adamı ve şirket yöneticisi gözaltında Gündem HSYK, Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimleri geçici olarak görevden uzaklaştırdı Gündem