Reyhanlı ilçeye yabancı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Suriye'nin adeta küçük bir kasabası haline geldi. İlçede Suriye'de savaşanlara sağlık, çocuklarına da eğitim hizmeti veriyor. Mülteciler de her iş kolunda çalışıyor, dükkan bile açıyor. Reyhanlı esnafı ise kan ağlıyor. Esnaf AKP Hükümeti'ne öfkeli.

Abone ol

HatayReyhanlı ilçesi artık Türkiye'nin değil de Suriye'nin bir ilçesi gibi.

Ulusal Kanal ekibi Reyhanlı'yı karış karış gezdi ve durumu yerinde inceledi. İlk durağımız Yeni Mahhalle. "İnsani Destek ve İnsanı Bağış Derneği" Suriyeli çocuklar için lüks bir binada okul açtı. Savaşta babaları ölen çocuklar burada Türkçe ve Arapça öğreniyor.

Yine aynı mahallede esnafın iddaisına göre Suriyeli terör gruplarının buluştuğu boş bir dükkan var. Başbakan Erdoğan'ın fotoğraflarının asılı olduğu dükkanda toplantılar yapılıyor.

Mülteciler için her şey düşünülmüş hem sağlık ocağı hem de yaralıların tedavi görmesi için Yenişehir Mahallesinde bir hastane inşa edilmiş.

Mültecilerin nüfüsü ilçe nüfüsünu yakaladı. Her köşe başında Suriyeli bir işportacı... Her köşe de bir Suriyeli'nin dükkanı var.

Reyhanlı'nın fırıncısı, tatlıcısı, lokantacısıysa kan ağlıyor. İş yapamaz hale gelen esnaf AKP Hükümeti'ni sorumlu tuttu.

Hüseyin Güler

ulusalkanal.com.tr

Zeyid Aslan durmadı, yine küfür etti Gündem "Hizmet hırsımız oldu bizim" Gündem 'Çay simit hesabı yapamayanlar bütçe hesabı yapıyor' Gündem Cihatçılara soruşturma Gündem