Antalya’da 400 bin Mustafa Kemal’in askeri hiç durmadan yürümeye and içti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları Antalyalılara unutulmaz bir gösteri sundu.

Abone ol

Türk Yıldızları yarım saat süren gösterilerinde birbirinden güzel ve tehlikeli hareketleri ile nefesleri kesti. Uçaklar 800-900 kilometre hızda gösterilerini sundu. Tüyleri diken diken eden gösteriyi 300 bine yakın yurttaş izledi. Türk Yıldızlarının Antalya semalarında yer almasından itibaren kentte adeta hayat durdu.

Uçaklar Antalya semalarını ay yıldızlı bayrağın kırmızı beyaz renklerine boyadı. İlk defa 29 Ekim’de Ankara dışında bir ilde gösteri sunan Türk Yıldızları’nın sergilediği 20’yi aşkın akrobasi hareketi izleyenleri büyüledi. Antalyalılar, Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisini izlemek için Konyaaltı sahiline ve falezlere akın etti. Konyaaltı sahilinde daha önce görülmemiş bir insan kalabalığı oluştu.

Akşam saatlerinde ise, 400 bin Yurttaş Cumhuriyet için El Ele Platformu öncülüğünde Cumhuriyet’i kurtarmaya and içti. İşçi Partisi,CHP,TGB’nin de içinde bulunduğu 70 bileşenli platformun ve Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, bayram coşkusu direniş kararlılığına dönüştü.

Antalya Varyant girişinde toplanan Yurttaşlar, Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti Yürüyüş güzergahındaki Konyaaltı caddesi boyunca 3 metre boyunda,Andımız yazılı büyük bayrakların asılı olduğu dikkat çekti.100 metre boyundaki iki dev Türk Bayrağı ile kırmızıya boyanan kortej boyunca TGB kitleye“hükümet istifa, Mustafa Kemal’in askerleriyiz, bu daha başlangıç mücadeleye devam, AKP’nin uşağı Recep Tayyip Erdoğan, ordu millet el ele tam bağımsız Türkiye, Silivri zindanı yıkılacak, Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganları attırdı.

Cumhuriyet meydanına ulaşıldığında 400 bin kişilik koro İstiklal Marşı'nın ardından Andımız’ı okudu.

Cumhuriyet için Antalya El Ele Platformu sözcüsü, ADD şube başkanı İbrahim Daş, Cumhuriyet Meydanında yaptığı konuşmada, Antalya’nın Cumhuriyet yıkıcılarına her süreçte gereken cevabı verdiğini,önümüzdeki yerel seçimlerde de aynı kararlı duruşu sergileyeceğini ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın ise Cumhuriyet’i cehalete karşı bilgeliğin ve bilimin üstünlüğü,yobazlığa karşı laikliğin zaferi ve adam gibi adam olmak olarak tarif etti. Yüzbinler, Akaydın’ın yerel seçimlerde Antalya Halkı’nın sandık dikatatörlerine gereken dersi vereceğine ilişkin sözlerini yoğun alkışlarla destekledi.

Cumhuriyet Meydanından şehrin tüm merkezine taşan Antalya’lı Atatürkçüler daha sonra Zülfü Livaneli konserinde sanatçının şarkılarına eşlik ettiler.

Haber: Devrim Aşkın Karasoy

Fotoğraf : Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

AKP Ayvalık’ın tabiatını bozacak! Yurt Kaçkar Dağı'nda kaybolan turist ve rehber bulundu Yurt Antalya'da Cumhuriyet Coşkusu Yurt Dünya gözü gibi koruyor, biz gözünü çıkarıyoruz! Yurt