CHP'nin Topbaş'ın yerine aday göstereceği isim Ekrem İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş'ın yerine seçilecek isim perşembe günü belli olacak. İBB Meclis Üyeleri'nin yapacağı seçim öncesinde CHP de kendi adayını belirledi. CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu.

Abone ol

Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna, CHP İl Yönetimi adayını açıkladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, adaylarının Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu duyurdu.

İl Başkanı Canpolat, Ekrem İmamoğlu'nun Saadet Partisi, MHP'nin tabanı, HDP ve Sol Sosyal Demokrat diğer yapılar ile AKP içinde adalet arayanların adayı olduğunu söyledi.

Canpolat'ın ardından söz alan İmamoğlu, İstanbul'a özenli ve hoşgörülü bir yönetim vaadettiğini kaydetti.

İmamoğlu, tüm belediye meclis üyelerine yarın yapılacak belediye başkanı seçimi için bir de çağrı yaptı.

AKP'nin adayı pazar günü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın bizzat katıldığı istişare toplantısında ele alındı. Ancak basına kapalı yapılan toplantıda herhangi bir isim açıklanmadı.

Kulislerde adı en çok konuşulan isim Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal. Yine, İBB 2'inci başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın da ismi kulislerde yer almıştı.

Söylentiler üzerine açıklama yapan Gümüşdağ, "Aday kim olursa arakasında dururuz." demişti.

Kadir Topbaş'ın istifasının ardından boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı, yarın 15:00'te İBB Meclis üyelerinin yapacağı seçimle belli olacak.

HABER: GÖKHAN ÇELİK - KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusal.com.tr

Beştepe'de güvenlik toplantısı yapılacak Gündem Hakkari'de 5 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Artvin ve Rize için kuvvetli yağış uyarısı (Hava durumu) Gündem CHP'den Alaşehir'de 'üzüm mitingi' Gündem