Bakan Çavuşoğlu ABD'ye sert çıktı

ABD Başkanı Joe Biden’in Türkiye’nin Suriye’de terör örgütlerine karşı yürüttüğü operasyonları hedef alan açıklamasına Türkiye'den sert tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD yönetiminin terör örgütleri PKK ile YPG’yi farklı göstermeye çalıştığını belirtti. Washington’un YPG’yi eğittiğini hatırlatan Bakan, “Bu ABD kanunlarına göre suç” dedi. Türkiye’nin DEAŞ ile mücadelesini hedef alan ABD’ye, “Bu teröristleri Suriye’den otobüslerle Afganistan’a kim götürdü?” sorusunu yöneltti.

Abone ol

Türkiye’nin terörle mücadelesini hedef alan ABD’ye Ankara’dan sert yanıt geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beyaz Saray’ın Suriye ve Afganistan’da terör örgütleriyle olan ilişkisini hatırlattı.

- ABD, Suriye’yi bölmeye çalışan terör örgütüne destek veriyor. Türkiye’yi suçlamadan önce yanlış politikalarından vazgeçsin.

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye’den çekilme kararını bir yıl daha uzattı. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye ilettiği karar mektubunda da Türkiye’ye yönelik skandal ifadelere yer verdi. Biden, mektupta Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü operasyonların DEAŞ ile mücadeleye zarar verdiğini iddia etti.

- ABD Suriye’den Irak’tan hatta Afganistan’dan da çıkmalıdır.

Beyaz Saray’ın Türkiye’nin terörle mücadelesini hedef alan sözlerine yanıt Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, ABD yönetiminin terör örgütleri arasında fark göstermeye çalışarak kanunlarına göre suç işlediğini vurguladı.

- ABD yönetimleri, PKK ile YPG arasında farkın olmadığını biliyorlar. PKK terör listesinde ama YPG’yi farklı göstermeye çalışıyor. Neden? Eğitim veriyorlar ciddi destek veriyorlar. Bu ABD kanunlarına göre suç.

DEAŞ ile mücadeleyi sadece Türkiye’nin yürüttüğünün altını çizen Çavuşoğlu, bu teröristlerin Afganistan topraklarına nasıl taşındığına yönelik de dikkat çekici mesajlar verdi.

- Burada bulunma amacının da DEAŞ ile mücadele olmadığını biliyoruz. Afganistan’da Taliban’ı konuşuyoruz. Taliban ila angajmana girelim de DEAŞ güçlenmesin diyorsunuz. Bu teröristleri Suriye’den oraya kim götürdü? Önce otobüslerle taşıdılar, sonra Afganistan’a bıraktılar. Bunların hepsi ABD’nin ben yaptım oldu ama öngörüsüz politikaları. Afganistan’a Irak’a Suriye’ye etkisini görüyoruz.

Aydınlıkçı Hüseyin Mert'i özlemle anıyoruz: Görev adamı Hüseyin Mert Gündem Şule Perinçek yazdı: Para, cinsellik ve Batı ahlâkı Gündem Ankara'nın yoğun diplomasi trafiği Gündem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: ''Siyasi cinayet olabilir'' Gündem