Almanya'da skandal uygulama! Önerisi bile yasaklandı

Almanya'da Duisburg Essen Üniversitesi'nde Ermeni Soykırımı yalanına karşı tezleri tartışma önerisi bile yasaklandı. Skandal uygulamaya imza atan üniversite yönetimi, Barış İçin Diyalog Derneğinin faaliyetlerini yasakladı. Dernek Başkanı Ali Söylemezoğlu uygulamayı Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Abone ol

Almanya'da Duisburg Essen Üniversitesi skandal bir karara imza atıldı, sözde soykırım iddialarının aksini savunmayı yasakladı.

Üniversite'de okuyan Türk öğrencilere zorunlu olarak okutulan derste 1915 yılında yaşanan olaylar 'Ermeni Katliamı' olarak tanımlandı.

Barış için Diyalog Derneği konuyu aydınlatabilmek için harekete geçti. Üniversite'den bu konuda bilimsel bir açık oturum talep edildi. Ancak üniversite yönetimi tartışmaya izin vermedi.

Dersin hocası Kader Konuk, derneğin açık oturum teklifine yanıt vermedi. Dernek konuyu üniversite yönetimine taşıdı ancak sonuç değişmedi. Dernek de kampüste broşür dağıtarak konuyu duyurdu.

Ancak ummadıkları bir sonuç ile karşılaştılar. Önce polis aracılığıyla broşür dağıtmaları engellenmek istendi. Bu yöntemle sonuç alamayan üniversite yönetimi çareyi dernek faaliyetlerini yasaklamakta buldu.

Ulusal Kanal'a konuşan Barış İçin Diyalog Derneği Başkanı Ali Söylemezoğlu, Avrupa kamuyouna gerçekleri anlatmaktan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

HABER-KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

Türkiye "PYD terör örgütüdür" diyor Amerika ise bakın ne diyor Dünya Yeni bir gezegen keşfedildi Dünya Hizbullah'tan çağrı: ABD'ye karşı önlem almalı Dünya Dehşet! 40 kişi havasızlıktan boğuldu! Dünya