TaLeBe yaz kampı tamamlandı

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Manavgat’ta düzenlediği TaLeBe Yaz Kampı’nı tamamladı.

Abone ol

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Manavgat’ta düzenlediği TaLeBe Yaz Kampı’nı tamamladı. Türkiye’nin dört bir yanından 200’ün üzerinde lise öğrencisinin katıldığı kamp sona erdi. 4 gün boyunca birlikte eğlenip birlikte öğrenen, paylaşarak, iş birliğiyle ve dayanışma içinde başarılar kazanan liseliler şimdi evlerine döndü.

BİRLİK VE DOSTLUĞUN KAMPI

TaLeBe kampında gençler gece nöbet de tuttu, birbirlerine ufak şakalar da yaptı. Çeşitli turnuvalarda birbirlerine karşı yarışan gençler maç sonunda birbirlerini teselli etmeyi de öğrendi. Eğitimlerde takımlar bir yandan birbirleriyle yarışırken, diğer bir yandan hepsi en iyiyi yapsın diye birbirlerine ufak ipuçları da verdi. Dostluğun hakim olduğu 4 gün; Atatürkçü, devrimci, Cumhuriyet’in ilkelerinin egemen olduğu tam bağımsız Türkiye şiarıyla mücadele eden gençlerin kurmak istedikleri gelecekte yaşanan 4 gün gibi geçti.

Kamp süresince kahvaltının hazırlanmasından mıntıka temizliğine kadar her işi beraber yapan lise öğrencilerinin bir çoğu kampı değerlendirirken ailelerinin, evde yapmadıklarını kampta yapan liselilere şaşırdığını belirtti.

TARIK AKAN’DAN MESAJ VAR

Her sabah 07.00’de uyanıp sabah sporu yapan gençler kampta aslında günün ne kadar uzun olduğunu anladıklarını, telefon, bilgisayar ve internetten uzak geçen 4 günde kitap okumanın veya arkadaşlarıyla zaman geçirmenin interneti aratmadığını anladıklarını söyledi. Rıfat Ilgaz’ın ölüm yıldönümünde en büyük eseri Hababam Sınıfı’nı izleyen gençleri bekleyen bir de sürpriz vardı. Ünlü oyuncu Tarık Akan’dan gelen mesajla gençler hayatları boyunca unutmayacakları bir akşam geçirdi.

Yapılan eğitimlerde yeniyi keşfetmenin, yaratıcılıklarını kullanmanın ve üretmenin tadına varan lise öğrencileri yeni dönemde yapacakları çalışmalarda kampta öğrendiklerini kullanacaklarını belirtti.

TALEBE’LER YENİ DÖNEME HAZIR!

Kampın son günü yapılan eğlencede kampın farklı anlarının olduğu videolar gösterildi, acısıyla tatlısıyla geçen 4 günün değerlendirmesi yapıldı. Turnuvaların kazananları ilan edilerek madalyaları takıldı. Önümüzdeki dönemde üniversiteye başlayacak TLB mezunu liselilere “TaLeBe Okulu” diplomaları verildi. Daha sonra ise kampın ilk günü çeşitli illerden gelen ama hepsi müzikte buluşan liselilerin 4 gün boyunca hazırlandığı müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Kampta ömür boyu bozulmayacak dostluklar kuran gençler Türkiye’nin dört bir yanına kampta öğrendiklerini taşımak üzere evlerine doğru yola çıktı. TaLeBe’ler yeni mücadele dönemine hazır!

ulusalkanal.com.tr

Şeref Gül'den Çin açıklaması Gündem Çin'de ayrılıkçılığı savunmak, ''Kürdistan''ı savunmakla eşdeğerdir Gündem Bakan Eroğlu'nun yanıt verdiği o mühendisten Türkiye'yi sarsacak açıklamalar Gündem AKP İncirlik Üssü'nü Amerika'ya verdi! Gündem