Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Brent petrolün varili 20 doların altına düştü, 16,73 dolar oldu. Böylece brent petrol, Şubat 2002'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti.

Abone ol

Brent petrolün varili koronavirüs nedeniyle devam eden düşük talep ve arz fazlasındaki artışla uluslararası piyasalarda 20 doların altına geriledi.

Dünya genelinde hızla yayılan Kovid-19 salgını nedeniyle ekonomik büyüme beklentileri ve petrol tüketimi zayıflamaya devam ediyor. Küresel petrol piyasasındaki arz fazlası her geçen gün artıyor.

Salı günü 23 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 19,03 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili bugün kapanışa göre yüzde 12,1 azalışla 16,73 dolardan işlem gördü.

Brent petroldeki düşüş Şubat 2002'den bu yana en dip seviye olarak kayıtlara geçti.

ABD’de Batı Teksas türü ham petrolün varili de 7,37 dolardan alıcı buldu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkeler 1 Mayıs'tan itibaren toplam ham petrol üretimlerini 2 ay boyunca günlük 9,7 milyon varil azaltma kararı almıştı. Ancak, bu karar petrol fiyatlarındaki düşüşü durduramadı.

Öte yandan Uluslararası Enerji Ajansı, yaptığı açıklamada, kesinti kararını bir an önce uygulamaya başlanması ve daha fazla kesintiye gidilmesi önerisinde bulundu.

Ajanstan yapılan açıklama, OPEC’in 1 Mayıs'tan itibaren uygulayacağı üretim kesintisinin petrol piyasasını hızlı şekilde dengelemek için yeterli olmayacağı ifade edildi.

ulusal.com.tr

Gram altında yükseliş devam ediyor Ekonomi ABD'deki petrol krizi nasıl okunmalı? Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu değerlendirdi Ekonomi Petro-dolar sisteminin büyük çöküşü Ekonomi Benzinde indirim Ekonomi