ABD tehdit ediyor, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti uyarıyor

Amerika, Kore yarımadasında tansiyonu günden güne yükseltiyor. Son olarak güdümlü nükleer füzeler taşıyabilen USS Michigan isimli denizaltı bölgeye gönderildi ve denizaltı Güney Kore'nin Busan limanına ulaştı.

Abone ol

Amerika tehdit ediyor, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti uyarıyor. Sular bir türlü durulmuyor.

Amerika Birleşik Devletleri Kore yarımadasına gözünü dikmiş durumda. ABD Başkanı Donald Trump, Pyongyang yönetimine hem askeri hem de siyasi baskı kurmak için harekete geçti.

Güdümlü nükleer füzeler taşıyabilen USS Michigan isimli denizaltı Güney Kore'nin Busan limanına demirlendi.

Kore yarımadasının doğusundaki Japon Denizi'nde konuşlanması beklenen USS Michigan'ın 60'a yakın özel kuvvet askeri taşıdığı ve 154 Tomahawk füzesi taşıma kapasitesi olduğu belirtildi.

Güney Kore ve Japonya ile birlikte gözdağı verilecek bir ortak tatbikat planlanıyor. Nükleer denizaltı ise Pyongyang yönetimine tehdit olarak yorumlanıyor.

Bu arada Amerikan donanma filosu Kore karasularına doğru ilerleyişini sürdürüyor. Carl Vinson uçak gemisinin öncülük ettiği filoya iki Japon gemisi de dâhil oldu.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti yönetimi ise kendilerini savunabilecek kapasiteye sahip olduklarını açıkladı. Savunma Bakanı Pak Yong-Sik, Amerika ve müttefiklerinden gelecek saldırıya, etkili yanıt verileceğini söyledi.

Diğer taraftan ise Amerikan Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne üye ülkelerin temsilcileriyle yaptığı görüşmeden önce konuştu. "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin nükleer füze programına yönelik yeni ve daha sert yaptırımları kabul etmeye hazır olmalı" dedi.

ulsualkanal.com.tr

Bitlis, Şırnak ve Kars'tan acı haber! 5 şehit Gündem Doğu Perinçek tören başlamadan AYM salonundan neden ayrıldı? Vatan Partisi açıkladı Gündem Avrupa'dan karar: Türkiye, 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime alındı Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa Konseyi kararına sert tepki Gündem