Arena'da istifa sesleri

Galatasaray'da arka arkaya alınan başarısız sonuçlar, takım içinde yerli-yabancı oyuncular arasında problem olup olmadığı sorularını da beraberinde getiriyor.

Abone ol

Sarı-kırmızılı ekip önce Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'ye karşı etkisiz bir futbol oynayarak 2.turda elendi, ardından Spor Toto Süper Lig'de son sırada bulunan Kayserispor'a mağlup oldu ve son olarak da Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursaspor ile 2-2 berabere kalarak finali zora soktu.

Üstelik TT Arena'da Kayserispor maçıyla beraber başlayan istifa sesleri Bursaspor mücadelesi sonrası da devam etti. Galatasaray taraftarı hem teknik direktör Roberto Mancini'yi hem de başkan Ünal Aysal'ı istifaya davet etti.

Sarı-kırmızılı kulüpte Chelsea maçı sonrası her geçen gün artarak devam eden kriz ortamı, kaosa dönüştü. Bursaspor karşılaşmasında Sneijder'in gol sevincinden sonra Selçuk'u itmesi iddiaları doğrular nitelikteydi. Hollandalı yıldız her ne kadar kişisel hesabından yaptığı açıklamada konuyu "dedikodu" olarak tanımlasa da son zamanlarda yaşanan olaylar sıkıntıları gözler önüne seriyor.

Fatih Terim'in ayrılmasından sonra göreve gelen Roberto Mancini'nin takımın yabancı yıldızlarına verdiği izinlerin yarattığı rahatsızlık ve yerli oyuncular ile olan iletişim kopukluğu sahaya yansıyor. İtalyan teknik adam, Sneijder'in Chelsea maçı sonrası İstanbul’a erken dönmesi için izin vermiş, ayrıca Drogba da izin alarak Londra’dan bir gün geç dönmüştü. Fakat Drogba antrenmana da geç kalınca yönetim Fildişi Sahilli yıldıza sembolik olarak 2000 euro para cezası kesmişti. Mancini de tecrübeli futbolcuya antrenman sonrası ceza çalışması uygulamıştı. Geçtiğimiz aylarda da Mancini, Sneijder’in İtalya’ya gitmesine önce izin vermiş, ardından "Sneijder’in nerede olduğunu bilmiyorum" diyerek kafaları karıştırmıştı.

Futbolcular arasında gerginliğin ilk işareti basına açık antrenmanda Gökhan Zan ve Melo arasında yaşanan tartışmaydı. Neşeli başlayan antrenman, tatsız sona ermişti.

Drogba'nın Florya Metin Oktay Tesisleri’nde kutlanan doğum gününe Selçuk’un bilerek katılmadığı iddia edilmiş fakat bu iddia gerek oyuncular gerekse yönetim tarafından yalanlanmıştı. Sarı-kırmızılı yöneticiler yerli oyuncular ile yabancı oyuncular arasında kesinlikle bir sorunun olmadığını belirtmişti.

Takımın içinde bulunduğu sıkıntılı durumu düzeltmek isteyen yönetim ise, geçtiğimiz günlerde Florya Metin Oktay Tesisleri'ne adeta çıkarma yaptı. Oyunculara motivasyon konuşması yapan başkan Aysal, kalan haftalarda kendilerine olan güvenini iletti. Ancak Bursaspor maçında TT Arena'daki ortam, sarı-kırmızılı kulüp için sıkıntılı sürecin devam ettiğinin göstergesi.

ulusalkanal.com.tr

Aslan'a darbe Spor Kartal'ın hedefi Devler Ligi Spor Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu şoku! Spor Şampiyon Bayern Münih Spor