Çinli sanatçı Ai Berlin Konser Evi'ni 14 bin can yeleği ile kapladı

Sığınmacı krizine dikkat çekmek için,Berlin’deki Konser Evi’nin sütunlarını can yelekleri ile kapladı. Yunanistan'ın Midilli adasında biriken 14 bin can yeleğini kullanan Çinli sanatçı Ai Weiwei daha önce de Aylan bebeği anımsatır şekilde poz vermişti.

Abone ol

14 bin can yeleği... 14 bin can...

Suriyeli mültecilerin savaştan kaçışları sırasında ardında bıraktığı 14 bin can yeleği Almanya'nın başkenti Berlin'deki Konser Evi'nin dış sütunlarını kapladı.

Çinli sanatçı Ai Weiwei, Berlin'deki Konser Evi'nin dış sütunlarını sığınmacıların hayatta kalmak için giydiği 14 bin civarında can yelekleriyle kaplayarak mülteci krizine sanatla tepki gösterdi.

Ai avrupa’ya gitmek isterken denizde boğularak hayatını kaybeden mültecileri anmak için sütunların arasına bir de şişme bot yerleştirdi.

Ai, botun üzerine “#Güvenligeçiş” yazısını koydu. Ai'nin bu çalışması için Midilli adasında biriken yaklaşık 14 bin can yeleği getirildi.

Çalışmasını, yarın Konser Evi’nde düzenlenecek "Barış için Sinema" galası için yapan Ai Vivey daha önce Aylan bebeği anımsatır şekilde poz vermiş ve bu eylemi tartışmalara yol açmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Askeri tatbikat düzenleyecek Dünya İşte İsrail'in Suriye hayali Dünya Rusya'dan Türkiye açıklaması: En kötü senaryo... Dünya PYD, Tel Rifat'a girmeye çalışıyor Dünya