YAŞ'ta kritik geri sayım başladı!

Yüksek Askeri Şura toplantısı 4-6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tayin, tertfi, uzatma ve emeklilik işlemleri karar bağlanacak. Kumpas davalarında yargılanan general/amirallerin durumu görüşülecek.

Abone ol

Ağustos ayı Yüksek Askeri Şura toplantısı için için geri sayım başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki personelin tayin, terfi, uzatma ve emeklilik işlemlerinin görüşüleceği YAŞ toplantısının gündemi bu yıl oldukça yoğun.

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş orgeneralliğinin 3. yılında olmasına rağmen yaş haddiden emekliye ayrılacak.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük ile Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman'ın görev süreleri ise doluyor.

Ancak Servet Yörük'ün görev süresinin 1 yıl daha uzatılacağı konuşuluyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki boş olan bir orgerallik kadrosuna Korgeneraller Abidin Ünal, Nejat Bilgin, Mehmet Çetin'den biri atanacak. Deniz Kuvvetleri'nde tutuklu amiraller nedeniyle doldurulamayan 1 Oramiral koltuğu için Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin adı öne çıkıyor.

YAŞ'ta Ergenekon, Balyoz, İzmir Askeri Casusluk, 28 Şubat davalarında sanık olan 12 general/amirallerin durumu da görüşülecek.

YAŞ'ta hükümetin açılım programı kapsamında adımlar da atılacak.

Diyarbakır'daki 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Tümen seviyesine çekilecek. Diyarbakır'daki Kuvvet Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı ile birleştirilerek Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığı kurulacak. Bu yeni Komutanlığa bir orgeneral komuta edecek.

YAŞ'ta TSK içindeki F tipi yapılanmaya ilişkin karar alınması beklenmiyor. F tipi örgüte yönelik çalışmalar ihraç yetkisi olan Yüksek Askeri Disiplin Kurulları'nda görüşülecek.

ulusalkanal.com.tr

"Biz, tek millet olamayız!" Gündem Keyfi dinlemelere çarpıcı örnek Gündem İfşa olunca kapandı Gündem CHP bu ‘zamane eşkıyalarına’ neden sahip çıkıyor? Gündem