PKK'ya ağır darbe

Asker ve polisin yürüttüğü ortak operasyonlarda büyük başarı sağlandı. Mardin, Şırnak ve Hakkari'de etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 358 oldu. Yüksekova ilçesindeyse operasyon sahası genişletildi. İlçeye yakın Vezirli Köyü ve Çimenli Mezrası’nda sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Şırnak'ta ise köşeye sıkışan PKK'lılar kaçış yolu arıyor ancak güvenlik güçleri izin vermiyor. Güvenlik kaynakları teröristlerin büyük panik için olduğunu söyledi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri Doğu ve Güneydoğu illerinde PKK'ya karşı aralıksız operasyonlarını sürdürüyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde kısa sürede büyük gelişme yaşandı 6'sı dün olmak üzere toplam 143 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı da 265 oldu.

Hakkari Yüksekova'da da operasyon sahası genişletildi. PKK'lıların kaçışını önlemek için ilçeye yakın Vezirli Köyü ve Çimenli Mezrası’nda da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sabah saatlerinde bölgede helikopter hareketliliği yaşandı.

Orman Mahallesi'ndeyse PKK'lılarla çıkan çatışmada bir özel harekat polisi şehit oldu. 93 terörist etkisiz hale getirildi.

Öğle saatlerinde ilçeye askeri sevkiyat da hız kazandı. Jandarma Özel Harekat Timleri, Van'dan Yüksekova'ya 30 araçlık Kirpi tipi araçlarla komutanları tarafından uğurlandı.

Şırnak'ta da operasyonlar sürüyor. Güvenlik güçleri, Dicle ve Bahçelievler mahallelerinde kontrolü büyük ölçüde sağladı.

Güvenlik kaynakları teröristlerin panik içinde olduklarını, sıkıştıkları alanlardan zaman zaman kaçma girişimlerinde bulunduklarını, ancak asker ve polisin çemberi hergeçen gün daralltığını söyledi.

Şırnak'ta toplam 122 terörist etkisiz hale getirildi. Bin 179 ev arandı. Bomba imha uzmanları, özel önlemlerle patlayıcıları bir bir etkisiz hale getiriyor. Bu güne kadar toplam 263 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bu görüntüler ise Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kaydedildi. Büyükakören ile Özekli mahalleleri arasında yapılan yol aramasında 150 kg amonyum nitrat ve üç tüp ile desteklenmiş el yapımı patlayıcı, tespit edildi.

El yapımı patlayıcı, yola zarar vermemek için bulunduğu yerden taşıdı, ardından imha edildi. O anlar kameralar tarafından kaydedildi. Olası bir facia böylece önlenmiş oldu.

Muş ve Bitlis kırraslında da PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. 1 PKK'lı öldürüldü.

ulusalkanal.com.tr

Bulunç: Görüşmelerde karartma yapılıyor, bilgiler halktan kaçırılıyor Gündem AKP'den CHP'ye dokunulmazlık önerisi Gündem Çevre ve Şehircilik Bakanı: Sur'un kamulaştırılacağı iddiaları yalan Gündem Diyarbakır'da terör saldırısı: 7 şehit, 27 yaralı​ Gündem