Arjantin'den dolar hamlesi

Arjantin pesosu da dolar karşısında eriyor. Ekonomik sıkıntılar yaşayan Arjantin'de Merkez Bankası, politika faizi olan haftalık faizi bin 500 baz puan artırarak yüzde 60'a çıkardı. Arjantin Merkez Bankası, bu hamleyle pesoyu desteklemeyi hedefliyor.

Abone ol

Arjantin'de dolar paniği yaşanıyor, faiz bin 500 baz puan arttı.

Arjantin Merkez Bankası ülkenin parası pesonun dolar karşısında değer kaybetmemesi için faiz kozunu kullandı.

Banka, yılın beşinci faiz artırımını yaptı ve gösterge faizi yüzde 45 seviyesinden yüzde 60’a yükseltti. Böylelikle Arjantin dünyada en yüksek faiz veren ülke konumuna geldi.

Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, Uluslararası Para Fonu yani IMF'den daha önce ülkesine yapılması kararlaştırılmış yardımın vaktinden önce ödenmesini istedi. Macri'nin talebinin andından IMF'den de bir açıklama geldi ve IMF'nin Arjantin'e yardıma hazır olduğu bildirildi.

Krizdeki Latin Amerika ekonomileri ise teker teker takas ekonomisine geçiyor. Gıda ve ilaç kıtlığı yaşanan Venezuela'nın geçtiğimiz aylarda başladığı takas ekonomisi, parası günden güne eriyen Arjantin'de de uygulanmaya başladı.

İnsanlar Buenos Aires'de kurulan takas pazarına akın ediyor. Gıda ürünleri, tuvelet malzemeleri ve diğer ev araç gereçleri için gelinen bu pazarda para kullanmıyorlar ve herkes ellerindeki malları takas ediyorlar.

ulusal.com.tr

Rusya'dan flaş ABD kararı Dünya AB'de yaz saati uygulaması tartışılıyor Dünya Yunanistan'da deprem Dünya AB'den Trump'a tehdit: Biz de aynısını yaparız Dünya