Türk-İş'ten 'koronavirüs fırsatçıları'na tepki

Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay, koronavirüs fırsatçılığına tepki gösterdi, "Fakir fukaranın nafakasına göz diken kriz simsarlarına fırsat verilmemeli" dedi. Bu arada Mardin'de bir alışveriş merkezi, fırsatçılara tepki olarak fiyatlarda yarı yarıya indirim yaptı.

Abone ol

Yeni tip koronavirüs Kovid-19 ile mücadele fırsatçılara karşı da sürüyor.

Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay, hijyen ve gıda fiyatlarında artış yaparak fırsatçılık kollayanları eleştirdi.

Döviz kuru krizinde de benzer fırsatçılığın yaşandığını hatırlatan Atalayi "Fakir fukaranın nafakasına göz diken kriz simsarlarına fırsat verilmemeli." dedi.

Bu arada Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki bir alışveriş merkezi ise fırsatçılıkla savaşta örnek bir adım attı.

AVM yönetimi, fahiş fiyat uygulayan fırsatçılara tepki olarak ürünlerde yüzde 50'ye varan oranlarda indirim yaptı.

Öte yandan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Tahir Çelik, avm'lerin çalışma saatlerinin kısıtlanması talepleri ile ilgili tartışamalara değindi.

"AVM’ler öğlen 12’de açılıp akşam 8’de kapansın" önerisine katılmadıklarını açıklayan Çelik, AVM’lerin geç açılıp kapatılmasını panik havasını artıracağını, karaborsacılara fırsat vereceğini savundu.

Sağlık personellerinin alışveriş merkezlerinde görev yaptığını söyleyen Çelik, güçlü tedbirler aldıklarını söyledi.

ulusal.com.tr

BDDK'dan Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Ekonomi S&P’den resesyon uyarısı: Virüs Avrupa'nın ekonomik görünümü için büyük bir risk Ekonomi Benzinde 51 kuruş indirim Ekonomi Suudi Arabistan gözünü Rusya’nın hakim olduğu pazara dikti Ekonomi