Yatağan sendika sekreteri 420 gün ceza aldı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Tes-İş Sendikası Teşkilat Sekreteri Kemal Özcan 420 gün ceza aldı cezası paraya çevrilip ertelendi.

Abone ol

Yatağan Tes-İş Sendikası Teşkilat Sekreteri Kemal Özcan’dan alınan bilgilere göre, Yatağan Tes-İş Sendikası Teşkilat Sekreteri Özcan, Yatağan Termik Santralinin Özelleştirme sürecinde 19 Nisan 2014 tarihinde Tes-İş Sendikası Zonguldak Şubesinin Zonguldak İlinde düzenlediği mitingde işçilere, o tarihte Başbakan olan R. Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren slogan attırdığı gerekçesiyle Erdoğan tarafından hakkında Zonguldak 5. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Dava sonunda Kemal Özcan 420 gün hapis cezasına çarptırıldı ve cezası 7 bin 80 TL paraya çevrildi. Mahkeme Özcan’ın cezasını bir daha aynı suçu işlememe kaydıyla 5 yıl erteledi. Ancak mahkeme masrafı ve avukat masrafı olan 1.825 Tl yi ödemeyi hükmetti.

İtiraz kabul edilmedi

Sanık Tes-İş Sendikası Teşkilat Sekreteri Kemal Özcan üzerine atılmış olan suçlamayı kesinlikle kabul etmediğini,kendisinin miting tertip komitesinin içinde olmadığını ,sadece mitinge iştirak ettiğini,mağdura yönelik böyle birşey söylemediğini suçsuz olduğunu savunan , Özcan bu kararı Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesine itiraz etti ancak itiraz kabul edilmedi.

Aykut Kurt/Muğla

PKK seçim sonrası taleplerini açıkladı Gündem Esad BM Temsilcisi ile görüştü Gündem Denizler durulmaz dalgalanmadan Gündem YSK reddetti! Gündem