Ahmet Davutoğlu kardeşini inkar etti

Ahmet Davutoğlu, Aydınlık’ın gündeme getirdiği, 'kardeşinin FETÖ’den gözaltına alındığı' haberine cevap vereyim derken Mustafa adında bir erkek kardeşi olduğunu hatırlamadı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesine konuşan Ahmet Davutoğlu, Aydınlık’ın gündeme getirdiği kardeşinin FETÖ’den gözaltına alınması haberiyle ilgili soruya "Bir erkek kardeşim yok. Olmayan bir kardeşim üzerinden olmayan bir haberi ürettiler" cevabını verdi.

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik’in gündeme getirdiği yazıda "erkek kardeş" ifadesi geçmiyor. Ancak daha tuhaf olan durum ise Ahmet Davutoğlu’nun Mustafa adında bir erkek kardeşinin olması.

İşte o soru ve cevap:

Yenişafak:FETÖ'yle mücadele konusunda özellikle 15 Temmuz'dan sonra sizinle ilgili de farklı haberler gördük. Kardeşinizin gözaltına alındığı gibi. Ne diyorsunuz bu iddialara?

Ahmet Davutoğlu:Benzer şekilde, Darbe Komisyonu'na cevap verdiğim gün, benim bir kardeşimin FETÖ'den tutuklandığına dair yeni bir iftira atıldı. Bir erkek kardeşimin olduğu intibaı verilerek. Benim altı kız kardeşim var, hamdolsun hepsi birbirinden kıymetlidir. Ama bir erkek kardeşim yok. Olmayan bir kardeşim üzerinden olmayan bir haberi ürettiler. Bu yalan ve uydurma haberleri kasıtlı, planlı bir şekilde üreten ve bunlardan medet umanların kim olduğunu, neyi amaçladığını ben gayet iyi biliyorum. Kamuoyunun da bu konuda doğru bir kanaate sahip olduğunu düşünüyorum.

ulusalkanal.com.tr

Kapalıçarşıda elektrik kesildi, esnaf isyan etti Gündem Kadir Güntepe gözaltına alındı Gündem ‘MHP ve AKP'den 20 vekil ikinci tura katılmayacak' iddiası Gündem Fatma Girik'ten haber var Gündem