Vatan Partisi MKK üyesi Mehmet Cengiz: Hazine yatırımları kamu yatırımlarına dönüştürülsün

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’in “hazine yardımından tüm partiler yararlanmalı” sözleriyle başlayan tartışma siyasetin gündeminde. Vatan Partisi’nden bu konuda ilginç bir teklif geldi. Partinin Merkez karar kurulu üyesi Mehmet Cengiz hazine yardımının kaldırılıp kamu yatırımlarına dönüştürülmesini önerdi. MHP ise mevcut uygulamaya devam edilmesi görüşünde.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’in yalnızca bazı siyasi partilere hazine yardımı yapılmasına karşı çıkması gündem yarattı. Siyasi partilerden bu konuda farklı değerlendirmeler geldi.

En ilginç öneri ise Vatan Partisince sunuldu. Vatan Partisi’ne göre yüz milyonlarca liralık hazine yardımları kaldırılıp bu kaynaklar kamu yatırımlarına aktarılmalı.

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Cengiz yalnızca üç siyasi partiye yardım yapıldığını hatırlattı. Anayasanın bu konudaki ilgili hükmüne dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi ise her partiye hazine yardımı yapılsın fikrine karşı. Grup Başkan Vekili Oktay Vural mevcut sistemin devam etmesi gerektiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Bahçeşehir'de yurttaşlar tedirgin! Gündem CHP Vekil ölüm tehdidi aldığını açıkladı! Gündem Tandoğan "Anadolu" oldu Gündem Başsavcılık'tan F-Tipi'ne operasyon açıklaması Gündem