Turgut Özal'ın kardeşi, eski bakanlardan Korkut Özal hayatını kaybetti

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi eski bakanlardan Korkut Özal, solunum ve dolaşım yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. İstanbul'daki evinde vefat eden 87 yaşındaki Özal'ın naaşı Cuma günü İstanbul'da toprağa verilecek.

Abone ol

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi eski bakanlardan Korkut Özal vefat etti.

87 yaşındaki Korkut Özal'ın solunum ve dolaşım yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Özal'ın ölüm haberini alan yakınları Üsküdar Altunizade'de bulunan evine gitti.

Özal'ın naşı Cuma günü öğle namazına müteakip Fatih Caminde kılınan cenaze namazının ardından yeni Topkapı mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verilecek.

Korkut Özal 29 Mayıs 1929'da Malatya'da doğdu. İTÜ İnşaat Fakültesinde yüksek öğrenimini tamamladıktan Amerika'da uzmanlık eğitimi aldı. Türkiye'ye döndükten sonra ODTÜ'de öğretim üyeliği yaptı. 1965'te profesör oldu. Siyasete Milli Selamet Partisinden atıldı. 1973 ile 1977'de iki kere Erzurum milletvekili seçildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık ve İçişleri Bakanlıkları yaptı. 1980 darbesi sonrası siyasetten çekildi.

Ağabeyi Turgut Özal'ın ölümünden sonra yeniden siyasete atıldı. 1995'te ANAP'tan milletvekili seçildi. Meclis İçişleri Komisyonu Başkanlığı ve AGİT Türkiye Parlamento Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1997'de Demokrat Parti genel başkanlığına seçildi. 2001'de ise genel başkanlıktan ayrıldı.

ulusalkanal.com.tr

Ünlü anketçi konuştu: Başkanlığa yüzde 56 ret Gündem Tekmeci saldırganın avukatı konuştu: Hayatından endişe ediyoruz Gündem 'Beceriksiz herifler, hepiniz öleceksiniz' Gündem FETÖ'cü darbe girişiminden iki gün önce gönderilen bu mesaj çok konuşulacak Gündem