Deniz Yıldırım, kumpas savcılarının açığa alınmasını değerlendirdi

Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Deniz Yıldırım, HSYK tarafından kumpas savcılarının görevden uzaklaştırılmalarını değerlendirdi. Deniz Yıldırım, "Bugüne kadar bu suçlamalardan açığa alınan savcıların kapalıya ne zaman alınacağını da önümüzdeki süreçte göreceğimizi düşünüyorum" dedi.

Abone ol

Ergenekon kumpasında yıllarca hapis yatan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Deniz Yıldırım, Ulusal Kanal Ana Haber'de HSYK seçimlerini ve Zekeriya Öz'ün de aralarında bulunduğu kumpas davalarının savcılarının görevlerinden uzaklaştırılmasını değerlendirdi.

'BİR DÖNEMİN KAPANDIĞININ İPUCU'

Deniz Yıldırım, HSYK'dan F Tipi savcıların temizlenmesinin Cumhuriyet yargısında bir dönemin kapandığının ipucu olduğunu söyledi. Yıldırım konuyla ilgili, "Referandumla, Anayasa değişikliğiyle F Tipi Örgüt HSYK'yı ele geçirmişti; daha sonra yapılan HSYK seçimlerinde Cemaat'İn orada yediği darbeyle önemli bir hukuk zaferi kazanmıştı Cumhuriyet yargıçları. Ondan sonra gelen bir adım olarak değerlendirmek lazım bunu" yorumunda bulundu.

Yıldırım, açığa alınan savcılarla ilgili operasyonun desteklenmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım operasyona ilgili, "Bugüne kadar bu suçlamalardan açığa alınan savcıların kapalıya ne zaman alınacağını da önümüzdeki süreçte göreceğimizi düşünüyorum" dedi.

ÖZ, 'DAHA 150 KİŞİ TUTUKLANDI' DEMİŞTİ

Deniz Yıldırım ayrıca, Savcı Zekeriya Öz'ün iktidara hizmet eden operasyonları yürütmemesi çağrısı yaptığında kendisine İtalya'da 1992-93 yıllarında süren Temiz Eller Operasyonu'nu hatırlattığını belirtti. Yıldırım, Zekeriya Öz'ün "Daha durun, İtalya'da 3 bine yakın kişi tutuklanmıştı. Daha nedir ki? Türkiye'de 150 kişi tutuklandı daha" dediğini aktardı.

ulusalkanal.com.tr

“Soma özel raporu“ TBMM'de açıklandı! Gündem MGK'da Atatürk'ün fotoğrafı kaldırıldı Gündem Yılbaşı karşıtı bildiri dağıttılar Gündem MGK'da F Tipi vurgusu! Gündem