''Cari açığı kapatmak için döviz rezervleri eritildi''

Dolardaki tırmanış buün bir rekor daha getirdi. Dolar kuru 2 lira 71 kuruşa yükseldi. Piyasalar dolardaki yükselişle sarsılırken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi. Şimşek ekonomiyi kur hareketleri üzerinden yönetmediklerini belirtti. Ekonomi Uzmanı Nazif Eksen ise dolardaki artışın ardından, cari açığın kapatılması için döviz rezervlerinin eritildiğini kaydetti.

Abone ol

Döviz kurlarında dalgalanma devam etti, dolar bir rekora daha imza attı. Rekor tazeleyen dolar 2 lira 71 kuruşu aştı.

Uzmanlar doların daha da değer kazanabileceğine dikkat çekti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise artışın önemsiz olduğunu savundu. Makro Ekonomik Gelişmeler ve Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri konulu basın toplantısında konuşan Şimşek Türkiye ekonomisinin kura bağlı yönetilmediğini söyledi.

Bakan Şimşek’in bu tespitine itiraz gecikmedi. Ekonomi uzmanı Nazif Ekzen kurdaki dalgalanmanın etkilerini dış ticaret, sanayi üretimi ve işsizlik üzerinden değerlendirdi.

Maliye Bakanı'nın döviz rezervleri ile ilgili sözlerini de eleştiren Ekzen; Cari açığı kapatmak için döviz rezervlerinin eritildiğini söyledi.

ulusalkana.com.tr

Avrupa faize dokunmadı Ekonomi Zeytinyağı Avrupa fiyatlarını katladı Ekonomi Benzinden yüzde kaç vergi alınıyor? İşte cevabı Ekonomi Konut çok alan az Ekonomi