İki günde iki farklı açıklama!

Başbakan Davutoğlu iki gün arayla birbirinin tam tersi açıklamalar yaptı. Önce ekonomik kriz uyarısı yapan Başbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ekonomik risk yok' sözleri üzerine geri adım attı 'kriz yok' dedi.

Abone ol

Önceki gün bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, imalat sanayindeki düşüşe dikkat çekip kriz uyarısı yapmıştı.

"Eğer reel sektör dinamizm içinde değilse, yani üretmiyorsa ekonomi, finansal sektör ve diğer alanlara dayalı sektörler bir balon gibi ekonomiyi büyütür ve birçok ekonomik krizde ortaya çıkan tabloyu bir anda önümüzde buluruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türk ekonomisinde risk olmadığını savundu. Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarını eleştirdi.

"Türkiye'nin önünde herhangi ekonomik bir risk söz konusu değil. Bunlar bu açıklamaları siyasi yapıyor. Gerekirse Başbakana söylerim Fitch ve Moodys ile ilişkiyi keseriz"

Cumhurbaşkanının bu sözleri üzerine Başbakan da geri adım attı.

Davutoğlu da Fitch ve Moodys'u hedef aldı "kriz beklentisi yaratmaya çalışırlarsa sessiz kalmayız" dedi.

"Manipulatif bir takım haberlere dayalı olarak bir kriz ya da olumsuz beklenti yaratacak tavır içinde davranırlarsa Türkiye buna sessiz kalamaz."

ulusalkanal.com.tr

Hedef IŞiD mi, Esad mı? Gündem "Karargah evleri” Tertibi ile ilgili yeni belgeler açıklıyoruz! Gündem AİHM'den 'zorunlu din dersi' kararı Gündem Balığa tümör ameliyatı! Gündem