"Erdoğan ile Biden anlaşamadı"

Dış politika uzmanları Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın birlikte düzenlediği basın toplantısını değerlendirdi. İki liderin açıklamalarındaki satır aralarına dikkat çeken uzmanlar siyasi ayrılıkların giderilmediği görüşünde. Kısa vadede ABD-Türkiye uzlaşısı da uzak bir ihtimal.

Abone ol

Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın verdiği işbirliği mesajları görüntüden ibaret.

BBC Türkçe ‘ye değerlendirme de bulunan dış politika uzmanlarına göre iki liderin açıklamalarında ciddi farkılıklar söz konusu. Satır araları iki ülke arasındaki görüş ayrılığının giderilmediğini ortaya koyuyor.

The German Marshall Fund Ankara Ofisi Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı, "toplantı farklı bakışın kodlarını yansıttı” dedi.

"Ortak basın toplantısı iki ülke arasındaki güçlü müttefiklik ilişkileri ve ortak vizyonun yanı sıra bazı konulardaki farklı bakışın kodlarını da yansıttı. Biden'ın “Her zaman her konuda çok açık ve dürüst görüşmelerimiz olmuştur” cümlesinin ise “bazı konularda farklı yaklaşımların karşılıklı olarak dile getirilmesidir”

Ünlühisarcıklı iki liderin bahsettikleri konuların birbiri ile uyuşmadığına dikkat çekti. Biden’in ''Türkiye'nin yeni Irak hükümeti ile diyaloğunun öneminin altını çizmesi Erdoğan'ın açıklamalarında yer almadı'' şeklinde konuştu.

BBC’ye konuşan diğer isim Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Şaban Kardaş da Kısa vadede uzlaşının söz konusu olmadığını belirtti.

"Teknik düzeyde yapılan görüşmeler var. Orada ne konuşulduğunu bilmiyoruz ama ortaya çıkan resim o görüşmelerin kısa vadede sonlanmayacağı yönünde. Uzlaşacakları bir noktaya gelmeleri kısa vadede şu an söz konusu değil"

ulusalkanal.com.tr

Balıktan dönerken kazada öldü Gündem Hastanede oksijen tüpü patladı Gündem Doğu Akdeniz ve Cumhuriyet donanmasının tarihi sorumluluğu Gündem Firar eden PKK'lının görüntüleri ortaya çıktı Gündem