HDP Kahramanmaraş İl Başkanı Erhan Yapıcı tutuklandı

Silopi ve Diyadin'de DBP'li Belediye Başkanları Emine Esmer ile Hazal Aras PKK'ya üye oldukları gerekçesiyle tutuklandı. Kahramanmaraş'ta da HDP'li il Başkanı örgüte yardım ve yataklık nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Abone ol

Şırnak, Ağrı ve Kahramanmaraş'ta BDP'li ve HDP'li başkanlar tutuklandı.

BDP Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, 23 Şubat'ta gözaltına alınmış, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine yeniden Nöbetçi Mahkemeye çıkarılan Esmer, PKK'ye yardım ve yataklık suçlamasıyla tutuklandı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde de PKK'ya yönelik operasyonlar yapıldı. Aralarında ilçe Belediye Başkanı Hazal Aras'ın da bulunduğu 3 kişi PKK'ya üye oldukları iddiasıyla cezaevine gönderildi.

HDP Kahramanmaraş İl Başkanı Erhan Yapıcı da dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Yapıcı'nın, Türkoğlu Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlandı. Yapıcı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "terör örgütü PKK'ya üye olmak, yardım ve yataklık yapmak' suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

ulusalkanal.com.tr

Rus askeri gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti Gündem İstanbul'da nöbetçi eczaneler kepenk arkasından hizmet vemeye başladı Gündem Aydın'da hükümlü cezevinden firar etti Gündem Emniyetten '8 Mart' uyarısı Gündem