Barzani ve PYD seçim sonuçlarından memnun

HDP’nin barajı geçmesi Kuzey Irak Bölgesel Yönetim lideri Mesut Barzani ve PKK’nın Suriye kolu PYD’nin lideri Salih Müslim’i de memnun etti. Müslim, HDP’nin Meclise girmesini “Ortadoğu’da yeni bir devrin başlangıcı” olarak yorumladı. Barzani de çözüm sürecini bundan sonra hiç kimse durduramayacağını ileri sürdü.

Abone ol

Yoğun bir medya kampanyasıya barajı geçen HDP yalnız PKK’yı değil, PYD ve Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimi de memnun etti.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetim lideri Mesut Barzani’den konuyla ilgili mesaj geldi. Barzani’nin sözcüsü Fuat Hüseyin üzerinden gönderilen mesajda “Bundan sonra kimse çözüm sürecini durduramaz” ifadesi kullanıldı.

Hürriyet’ten Verda Özer’e konuşan Hüseyin, HDP’nin asıl olarak Kürt meselesini çözmesi için seçildiğini söyledi.

Konuyla ilgili bir değerlendireme de PKK’nın Suriye kolu PYD’den geldi. Örgütün lideri Salih Müslim başarıyı Ortadoğu’daki yeni bir devrin başlangıcı olacağını ileri sürdü. Müslim, “Bu süreç Rojava devrimiyle başladı. Bu kazanç bunun devamı. Ve daha da devam edecek” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

CHP'li eski vekilden istifa çağrısı: Yönetim derhal istifa etmelidir Gündem Tapu ve Kadastro çalışanları eylemde Gündem Bir dinozor ihalesi daha düzenlendiği ortaya çıktı Gündem Diyarbakır'da gerginlik sürüyor: 1 kişi daha vuruldu Gündem