ABD'li gazeteden Türkiye tespiti

ABD Gladyosu'ndan temizlenen Türk Ordusu'nun son dönemdeki cesur ve kararlı adımları Atlantik medyasının gündeminde. Washington Post gazetesi dikkat çeken bir habere imza attı. Haberde, "Türk ordusu hiç bu kadar küresel etki alanına sahip değildi" denildi. Türkiye'nin askeri etkinliğine vurgu yapıldı.

Abone ol

Cesur, güçlü , kararlı ve atak.. Türk Ordusu'nun son dönemdeki dengeleri alt üst eden hamleleri tüm dünyada dikkatleri üzerine çekiyor.

ABD'nin gladyosundan temizlendikten sonra etki alanını daha da artıran Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgesel faaliyetler birçok ülkeyi rahatsız ederken, Ankara'nın adımları da yakından takip ediliyor.

Türkiye'nin dengeleri değiştiren hamleleri ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'ta analiz edildi.

Haberde, Türk ordusunun bölgesel etki alanını büyük oranda genişlettiğine dikkat çekildi.

Washington Post gazetesi, "Türk ordusu hiç bu kadar küresel etki alanına sahip değildi" vurgusu yaptı. Haberde, "Türkiye Libya'da savaşın dengesini değiştirmek için asker gönderdi. Aynı zamanda, Akdeniz ve Ege'de devriye atıyor." denildi.

Yazıda, Türk askerinin Suriye, Katar, Irak, Somali ve Balkanlar'da varlık gösterdiği ifade edildi. Gazete, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri varlığını gösteren bir harita da paylaştı.

Öte yandan Türkiye'nin Azerbaycan üzerindeki askeri etkinliğinin arttığına da değinildi.

ulusal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Diyarbakır anneleri vatan savaşında destan yazıyorlar Gündem İçişleri Bakanı Soylu: IŞİD'in sözde Türkiye emiri yakalandı Gündem Oruç Reis için yeni Navtex Gündem Terör örgütü PKK/KCK'nın 'hacker'larına yönelik operasyon Gündem