Kansere karşı güçler birleşti

Türk bilim insanları akciğer kanseri ve solunum hastalıkları için güçlerini birleştirdi. Ege Üniversitesi Solunum Araştırmaları Merkezi bünyesinde bir araya gelen farklı üniversitelerden 45 bilim insanı, teknolojinin de yardımıyla yeni tedavi yöntemleri geliştirecek.

Abone ol

Ege Üniversitesi (EÜ) Solunum Araştırmaları Merkezi (EGESAM) bünyesinde bir araya gelen farklı üniversitelerden 45 bilim insanı, akciğer kanseri ile solunum hastalıklarına yönelik biyomedikal cihaz ve ilaç geliştirmek için kolları sıvadı.

Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünün farklı fakültelerinde görev yapan 45 bilim insanı, 5 yıl önce "Translasyonel Pulmonoloji Araştırma Grubu"nu kurdu.

Yenilikçi biyomedikal cihazların geliştirilmesi hedeflenen çalışmaya, Cumhurbaşkanlığı 35 milyon lira destek verdi. EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, üniversitedeki en güçlü alanlardan birinin sağlık olduğunu söyledi.

Bilim insanları, çalışmalarını EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yerleşkesinde hayırseverlerin bağışlarıyla inşa edilen binada yürütecek.

Çalışmalara yurt dışından birçok bilim insanı da danışmanlık yapacak. Avrupa Birliği Bilim Akademisi Üyesi ve Polonya Nicolaus Copernicus Üniversitesi Çevre, Kimya ve Biyoanalitik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hab Boguslaw Buszewski de onlardan biri.

ulusal.com.tr

Kırıkkale, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri ve Kırşehir'de fırsatçılara göz açtırılmadı Yurt Mersin'de deprem tatbikatı Yurt İHA ve SİHA'lara yeni yuva Yurt Jandarma 2019'da teröre ağır darbe vurdu Yurt