Akdeniz'de sular ısınıyor

Yunanistan Doğu Akdeniz'de devam eden gerilimi Ege'ye taşıdı. Atina, Mart ve Nisan aylarında Ege'de askeri tatbikat yapacağını duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri de aynı tarihlerde Ege sularında tatbikat kararı aldı.

Abone ol

Türkiye'nin Akdeniz'in kıyılarında iki uçlu gerilim yükseliyor. Rum yönetimi "gaz arama" gerekçesiyle Doğu Akdeniz'de provakasyon yaparken Yunanistan'da Ege kıyılarında suları ısındıracak bir karar aldı. Atina yönetimi Ege’de 6 Mart-30 Nisan arasında gerçek mühimmatlarla tatbikat yapacağını duyurdu.

Doğu Akdeniz'de Türk donanması Rum yönetiminin gaz arama girişimlerini engellemişti. Yunanistan bu hamleye Ege'de tansiyonu yükselterek yanıt verme arayışında. Yunanistan'ın yaptığı bildirime göre, tatbikatta gerçek mermiler kullanılacak. Tatbikat, gerçekleşmesi durumunda Çanakkale Boğazı, Çeşme, Kuşadası, Fethiye ve Kaş'ın hemen karşısındaki bölgelerde yapılacak.

Yunan ordusunun bu hamlesine TSK anında karşılık verdi. Buna göre Türk donanması da Yunanistan'la aynı tarihlerde Ege'de askeri tatbikat yapacak. TSK, Mart ve Nisan ayları boyunca Ege’de gerçek mermilerle tatbikat yapacak. 7 Mart’ta başlayıp 30 Nisan’da sonlanacak. Farklı zaman aralıklarındaki askeri tatbikat için atış alanı olarak ise Ege’deki İskiris, Psara ve Eğriboz adaları arasını kapsayan alan seçildi.

ulusal.com.tr

PKK'nın kuleleri vuruldu Gündem CHP'li Selin Sayek Böke 'boykot' çağrısı yaptı Gündem ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Pompeo 15 Temmuz darbe girişiminde bakın ne paylaşmıştı Gündem Aşır Altınöz: Çorum'daki kaza 'Yol Hipnozu' kaynaklı Gündem